„Ботев“ (Враца) загуби закономерно с 0:2 в мач от 9-ия

...
„Ботев“ (Враца) загуби закономерно с 0:2 в мач от 9-ия
Коментари Харесай

Неадекватен вратар и Божигол провалиха „Ботев“/Враца/ срещу ЦСКА в Монтана

„ Ботев “ (Враца) загуби закономерно с 0:2 в мач от 9-ия кръг на Първа лига против ЦСКА, който се игра в Монтана. За страдание основните виновници за тази загуба са несъответстващият вратар на домакините Красимир Костов и нападателят Валери Божинов.
Червените откриха резултата в 13-ата минута, когато Божигол си означи автогол. В 38-ата минута Али Соу удвои. В 54-ата минута домакините можеха да се върнат в срещата само че Божинов изпусна дузпа.
Срещата стартира с напън на гостите, само че в първите минути те не съумяха да стигнат до някакво по-сериозно състояние. Така пристигна 13-ата минута, в която странни прояви на домакинския пазач Костов и Валери Божинов доведоха до автогол на втория.
В тази обстановка Бодуров изведе Али Соу самичък против вратаря, само че нападателят на алените не си спря добре топката и Костов без проблем я улови. После стражът на домакините изненадващо излезе отвън наказателното поле с топка в ръка и заложи да извърши някакво нарушаване, каквото нямаше. Реферът вярно разчете нещата и отсъди фаул в интерес на ЦСКА на 18 метра от гол линията. Десподов стреля, топката се отби в гредата и нямаше да влети в мрежата, само че Божинов се ускори да покрива другия ъгъл и в опита си да го стори, си вкара автогол.
„ Ботев “ отговори в 19-ата минута, когато Петър Атанасов прониза Черниаускас, само че попадението бе анулирано поради тънка засада. Секунди по-късно алените бяха покрай втори гол след набег на Десподов отдясно, само че успоредният му пас пристигна прекомерно дълъг за Соу, който не съумя да засече в празната врата.
В 31-ата минута Черниаускас мазета страховит шут на Апостолов от над 25 метра.
По-активната игра на ЦСКА продължи и в 38-ата минута футболистите на Ел Маестро вкараха за повторно. Дълго разиграване пред наказателното поле на домакините приключи с пас на Едвин Джеси към изскочилия от дълбочина Али Соу и таранът на гостите осъществя с мощен шут от близка отдалеченост останал очи в очи с Костов.
ЦСКА стартира безгрижно втората част и в 54-ата минута „ Ботев “ можеше да се върне в мача, само че Божинов пропусна дузпа. Тя бе отсъдена за нарушаване на Чорбаджийски против Петър Атанасов, само че звездата на врачани стреля в гредата.
В 63-ата минута Божинов опита да вкара със задна ножица, само че нацели с топката главата на Чорбаджийски. В ответната офанзива Али Соу излезе са следващ път самичък против вратаря, само че вместо да шутира, опита да финтира неприятелски защитник, и пропиля ситуацията.
Малко по-късно, в 71-ата минута, и другата звезда на Ботев - Валери Домовчийски направи необикновен пропуск. Резервата Юли Ненов преодоля Ангел Лясков и пусна паралелно по земя към юношата на Левски, а той стреля от два метра в горната греда, а не в празната врата. Дори да бе осъществил обаче, попадението нямаше да бъде зачетено, защото страничният рефер Веселин Мишев подвигна флага за засада.
В 75-ата минута Ботев, който по това време имаше тотална доминация на терена, като по знамение не вкара гол. Ненов още веднъж преодоля Лясков и центрира рисково. Дюлгеров подложи крайник и топката потегли към мрежата на алените, само че Черниаускас се хвърли и я улови на голлинията.

„ Ботев “ (Враца) - ЦСКА 0:2

0:1 Валери Божинов 13 авт.
0:2 Али Соу 38
„ Ботев “ (Враца): 33. Костов, 11. Васев, 58. Фиданин, 86. Божинов, 37. Керчев, 6. Гаджев, 71. Стоев, 19. Михайлов, 88. Апостолов, 26. Иванов, 10. Атанасов
ЦСКА: 30. Черниаускас, 25. Перейра, 4. Чорбаджийски, 5. Бодуров, 14. Лясков, 6. Пинто, 16. Бикел, 19. Десподов, 20. Тиаго, 8. Джеси, 22. Соу
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР