„Ботев“ (Враца) загуби с 0:2 от „Левски“ в мача от

...
„Ботев“ (Враца) загуби с 0:2 от „Левски“ в мача от
Коментари Харесай

Ранен гол на „Левски“ уби „Ботев“/Враца/ в Монтана /снимки/

„ Ботев “ (Враца) загуби с 0:2 от „ Левски “ в мача от 3-ия кръг на Първа лига. Станислав Костов беше прецизен в 8-ата минута. Жерсот Кабрал удвои в 85-ата минута. Двубоят е първото домакинство на новаците в елита през този сезон, откакто гостуваха в първите две срещи – „ Черно море “ (1:2) и „ Дунав “ (1:3), както и дебют за Славиша Стоянович отпред на "сините ". За страдание на врачани обаче срещата се играе на стадион "Огоста " в Монтана, а на "Христо Ботев " във Враца, където към момента липсва осветяване. За постоянните читатели на организация BulNews.bg това не е вест, защото още на 28 юни първи съобщихме за това.
Мачът стартира с удар отвън задачата на Гаджев, а в 3-ата минута бранител спря изстрел на Кабрал в наказателното поле. В 8-ата минута гостите поведоха в резултата. Обертан подаде на Гомес, който чукна топката с пета към Костов. Нападателят не съумя да уцели топката при първия опит, само че придвижването му финтира бранител и вратаря Кръстев, като разреши на голмайстора да прати топката в мрежата при втория си опит. Това беше негов втори следващ гол, а също по този начин общо пети за 26-кратните първенци.
Постепенно играчите на „ Ботев “ се окопитиха, като в 32-ата минута имаха искания за дузпа. Фиданин стреля в посока на вратата, топката рикошира в ръката на Костов в наказателното поле, след което вратарят Полачек избави. Стражът сподели добър инстикт малко преди края на почивката, само че на Валери Домовчийски беше маркирана засада.
Секунди преди този момент Костов имаше добра опция за гол, само че Керчев на шпагат мазета неговия изстрел. Буквално в последната минута Апостолов опита да трансферира Полачек, само че топката мина около гредата.
Втората част стартира с удар на Кабрал, който беше избавен от Кръстев, а по-късно Керчев се намеси добре. В 49-ата минута домакините желаеха нова игра с ръка в наказателното поле на "Левски ", само че по този начин и не стана ясно, дали имаха съображение.
Играчите на Сашо Ангелов бяха очевидно по-свежи и започнаха да нападат по-опасно. Буш смени Костов, а Сергей Георгиев влезе на мястото на Ненов.
Удар на Георгиев беше париран със сетни старания от Ейолфсон, откакто Мариани сбърка, а нов изстрел на домакините мина около вратата. Футболистите на Стоянович нямаха никакви сили, като оставиха напълно самодейността на "Ботев " (Враца).

„ Ботев “ (Враца) – „ Левски “ 0:2
0:1 Костов (8)
0:2 Кабрал (85)

„ Ботев “ (Враца): Кръстев, Фиданин, Иванов, Керчев, Васев, Гаджев, Апостолов, Ненов, Михайлов, Атанасов, Домовчийски
„ Левски “: Полачек, Белаид, Ейолфсон, Яблонски, Цветкович, Гомес, Тиам, Кабрал, Мариани, Обертан, Костов
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР