"Ботев" /Враца/ загуби от "Берое" с 1:2 в мач от

...
"Ботев" /Враца/ загуби от "Берое" с 1:2 в мач от
Коментари Харесай

Мартин Камбуров съсипа Ботев насред Враца

"Ботев " /Враца/ загуби от "Берое " с 1:2 в мач от 17-ия кръг на efbet Лига.
Мартин Камбуров (13) беше прецизен за заралии от дузпа, а това беше негов гол №247. Мартин Николов (19) възвърне равенството. Отново Камбуров (90+2) означи втори гол за отбора си след страхотна задна ножица. Опитният нападател, който напусна ЦСКА 1948, още през вчерашния ден се причисли към лагера на "Берое " във Враца, като през днешния ден попадна в стартовия състав на Димитър Димитров - Херо.
Сред титулярите на "Берое " се завръща Карлос Охене, който ще си партнира с Александър Цветков в средата на терена. Извън сметките на Херо е само Октавио.
Колегата му Антони Здравков също има своите кадрови проблеми, като няма да разчита на трима - Том, Ничев и Ненов.
В първия мач от този сезон сред тези противници, който бе от 4-ия кръг на шампионата, "Берое " победи с 6:0 като хазаин. Попаденията бяха дело на Иван Минчев, Кийлън Лебон и на двата пъти Алиун Фал и Гаюс Макоута.
Още във втората минута на мача домакините от Враца можеха да поведат. Добър пас откри Христо Златински зад тила на отбраната на Берое. Халфът видя свободния Петър Атанасов в наказателното поле, подаде към своя съотборник, а Атанасов от няколко метра вместо да прати топката във вратата, уцели застаналия на голлинията Илиас Хасани.
Домакините продължиха със сериозния си напън в началните минути и след пропуща на Атанасов Бабунски беше покрай това да означи. Вместо това новото попълнение на врачани се размина с топката. В 7-ата и 8-ата минута Даниел Генов стреля в навън, а удар на Петър Атанасов беше париран от стража Генадий Ганев.
В 13-ата минута "Берое " поведе с гол на Мартин Камбуров. До 11-метровия углавен удар се стигна след прикосновение сред Н'Диайе и Камбуров. Опитният нападател усети халфа на гърба си и се свлече в наказателното поле, а основният арбитър уточни бялата точка. Камбуров се нагърби с осъществяването и не сбърка.
Много бързо врачани възвърнаха равенството посредством Мартин Николов. Той беше открит на втора греда, където с мощен шут с левия крайник прати топката под горната греда на вратата зад Ганев.
В 33-ата минута Даниел Гаджев лиши топката с добър шпагат, тя попадна в краката на Даниел Генов, който стреля рисково. Ударът на нападателя обаче мина на сантиметри от лявата греда.
В 49-ата минута още веднъж "Ботев " (Враца) беше тимът който заплаши противниковата врата. Неразчетени дейности на Теди Мезаг разрешиха на Даниел Генов да излезе очи в очи против Ганев. Стражът излезе напред, съкрати ъгъла и съумя да блокира удара. В 59-ата минута Генов шутира доста рисково. Топката се отби в крайник на бранител на "Берое " и мина около вратата на заралии.
В 67-ата минута Дориан Бабунски можеше да означи гол-шедьовър след осъществяване на задна ножица. Топката се отби в горната греда и попадна на крайници на Даниел Генов, който се разписа. Попадението му обаче не бе зачетено поради засада. Минута по-късно слаб удар на Петър Атанасов попадна в ръцете на Ганев.
В 80-ата минута футболистите на Антони Здравков пропиляха нова добра опция за гол. Даниел Генов се засуети в наказателното поле, само че въпреки всичко съумя да стреля към далечния ъгъл. Топката обаче не откри очертанията на вратата, а пред нападателя имаше опция да комбинира със собствен съотборник в наказателното поле.
Две минути преди края на постоянното време Макута се възползва от неточност в отбраната на "Ботев ", върна топката обратно към Камбуров, който стреля от придвижване, а Керчев мазета на самата голлиния.

"Ботев " /Враца/ - "Берое " /Стара Загора/ 1:2
0:1 Мартин Камбуров (13 д)
1:1 Мартин Николов (19)
1:2 Мартин Камбуров (90+2)

Стартови сформира:
"Ботев ": Красимир Костов, Аласане Н "Диайе, Атанас Зехиров, Венцислав Керчев, Даниел Генов, Даниел Гаджев, Дориан Бабунски, Илия Миланов, Мартин Николов, Петър Атанасов, Христо Златински;

"Берое ": Генадий Ганев, Тези Мезаг, Александър Цветков, Карлос Охене, Гаюс Макута, Илиас Хасани, Александър Василев, Стив Фуртадо, Георги Ангелов, Еривалдо Ферейра, Ма
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР