Ботев Враца стартира летните си контроли с победа с 5:2.

...
Ботев Враца стартира летните си контроли с победа с 5:2.
Коментари Харесай

Ботев Враца отнесе Янтра в контрола

Ботев Враца започва летните си контроли с победа с 5:2. Съперник на момчетата на старши треньора Росен Кирилов бяха футболистите на втородивизионния Янтра Габрово. Наставникът на врачани имаше опция да опитва няколко футболисти, които се намират на проби.

Първата третина на мача в Правец не се запомни с чисти голови положения. Футболистите на Ботев бяха по-активни, само че по този начин и не съумяха да стигнат до нещо забавно пред вратата на Християн Василев.

В края на полувремето обаче нещата се трансформираха. Първо в 36-ата минута Сантяго Монтоя бе открит в наказателното поле, направи два финта и технично вкара топката в мрежата на Янтра.

Само няколко минути по-късно Виктор Василев се пребори за топката по десния фланг, центрира рисково, само че бранител на втородивизионния отбор мазета преди топката да стигне до Джонатан Бентеке. В 45-ата минута въпреки всичко падна второто попадение. Аюб Тазути с едно допиране изведе Бентеке, който трансферира технично вратаря и означи за 2:0.

Мачът се отвори още през втората част. Двамата треньори направиха много смени, а в границите на две минути Ботев вкара две попадения. В 53-ата минута Браян Переа получи превъзходен пас и излезе самичък против вратаря на Янтра, който съумя да избие топката. Тя попадна у Жан-Пиер да Силва, който стреля, само че бранител мазета от голлинията. След две минути игра Стефан Гаврилов насочи прекрасен отдалечен удар и свари неопитен вратаря на гостите за 3:0.

След нов 60 секунди игра се разписа и Даниел Генов, който се пребори за топката в наказателното поле на Янтра. Последваха минути, в които футболистите от Габрово понижиха изоставането с помощта на две дузпи, които реферът Васимир Ел-Хатиб отсъди. Петър Казаков и Иван Василев в бяха точни за 4:2.

В 75-ата минута намиращият се на проби Жан-Пиер Да Силва бе съборен в наказателното поле и реферът отсъди дузпа. Даниел Генов стреля в десния дирек, само че Пламен Спасов добави за 5:2. До края на мача и двата сътвориха няколко забавни обстановки, само че до нов гол не се стигна.

Състав на Ботев Враца: Федерико Бариос, Мартин Кавдански, Меси Биатомумосока, Диего Фераресо, Петър Кепов, Чавдар Ивайлов, Аюб Тазути, Сантяго Монтоя, Красимир Тодоров, Виктор Василев, Джонатан Бентеке (Иван Дерменджиев, Мартин Николов, Луис Соарес, Луис Фелипе Гузман, Валери Христов, Стефан Гаврилов, Жан-Пиер да Силва, Пламен Спасов, Даниел Генов, Митко Панов, Браян Переа).
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР