„Ботев“ (Враца) срази Ботев (Пловдив) с 3:0 в опашкарското дерби.

...
„Ботев“ (Враца) срази Ботев (Пловдив) с 3:0 в опашкарското дерби.
Коментари Харесай

„Ботев“/Враца/ спечели с 3:0 опашкарското дерби с „Ботев“/Пловдив/

„ Ботев “ (Враца) съкруши Ботев (Пловдив) с 3:0 в опашкарското дерби. Червен картон на играча на гостите Еберт Кардозо в 33-ата минута даде съществено преимущество на домакините, които го оползотвориха в последните 25 минути на срещата.
Темпото през първото полувреме не беше високо. Домакините одобряваха противника в своята половина, а гостите залагаха на бавното разиграване и търсене на добра позиция.
В 22-та минута топката се озова в Лазар Марин на границата на дребното поле. Той невъзмутимо стреля едва по земя и врачанският вратар Костов избави.
Всичко се прекатурна в 33-та минута. Тогава Еберт Кардозо да Силва смъкна Даниел Генов, който беше изведен с ювелирен пас от Домовчийски. Кардозо получи подобаващ червен картон.
Това засилва домакините, измежду които най-активен беше Валери Домовчийски. Именно пред някогашния футболист на Верея се откри прелестна опция за гол. Той получи топката в комфортна позиция, финтира и стреля по земя. Янко Георгиев беше изгубил равновесие, само че съумя да избие с крайник.
Сашо Ангелов хвърли всичко в офанзива при започване на второто полувреме, Той направи офанзивни смени, вкарвайки Мирослав Будинов и Петър Атанасов. Гостите се бранеха, само че очевидно губеха сили, макар ниското движение.
Атанасов се присъдени към дуета Домовчийски - Генов и тримата създадоха головете в мача. В 67-ата минута Атанасов напредна отляво и центрира. Защитата на пловдивчани не можа да почисти и Генов от воле откри резултата.
Играта на гостите се разпадна и за четири минути Петър Атанасов се разписа два пъти. Той беше изведен зад отбраната и в 7-1-ата и 75-ата минути невъзмутимо осъществя.
До края врачани имаха още шансове, най-красивият от тях беше опит за задна ножица на Домовчийски. Гостите имаха един фаул изпълнен едва от незабележимия Тодор Неделев.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР