Ботев (Враца) ще продължи участието си в efbet Лига и

...
Ботев (Враца) ще продължи участието си в efbet Лига и
Коментари Харесай

Много спорна дузпа остави Ботев в efbet Лига


Ботев (Враца) ще продължи присъединяване си в efbet Лига и през идващия сезон. Вековният клуб завоюва фундаменталния баражен мач против третия във Втора лига Септември с минималното 1:0. Двубоят на стадион " Славия " беше белязан от извънредно забавни положения пред двете порти. За жал обаче бе решен след противоречива дузпа в 75-ата минута, която реферът Драгомир Драганов отсъди в интерес на " зелените ". Тя бе тъкмо осъществена от Христо Златински, което означаваше и още 12 месеца първокласен футбол във Враца.

До този абсурден момент Ботев бе по-добрият отбор на терена, само че по този начин и не преодоляваше вратаря Николай Банков. Веднъж негов правилен съдружник беше и горната греда. Младият отбор на Септември се бори до дъно и в заветните мигове опита бурен напън, само че шанс пред попадението нямаха Арсов и Кабов.
 Снимка 532697
Източник:

След спокойни първи минути, в петата такава, Ботев (Враца) можеше да поведе в решителния бараж. Отбраната на Септември позволи Чавдар Ивайлов да догони топката наоколо до аутлинията, след което ловко върна обратно за връхлитащия от втора позиция Даниел Генов. Бъдещото лятно попълнение на Берое обаче остана дебитор за своите, защото стреля право в обсега на постоянния в този момент Ники Банков.

Отговорът на септемврийци се оказа отговарящ. В ответната офанзива Атанас Кабов показва бързи крайници и навлезе в полето на врачани. Последва меле към дузпата, което на пръв взор докара до непозволени дейности на Венци Керчев. Реферът Драгомир Драганов въпреки всичко реши, че няма задоволително учредения да не показва бялата точка.
 Снимка 532710
Източник:

Юношата на Левски - Атанас Кабов провокира скандал в защитата на Ботев (Враца), откакто в 15-ата минута навлезе остро от фланга и без особени компликации насочи мощен шут над горната греда. Това принуди Красимир Костов, Венци Керчев и Костадин Ничев да си разменят реплики на висок звук.

Като по знамение, Септември не съумя да поведе в резултата с идването на 21-ата минута. Венци Керчев разочароващо позволи топка да мине зад тила му, а това беше подарък за северномакедонеца Марио Илиевски. Нападателят се понесе самичък против Красимир Костов и към този момент насочваше головия си мерник. В решителния момент, сътрудниците си от Ботев обаче избави Мартин Николов. Крайният бранител протегна крайник и блокира изстрела на своя конкурент. В тази обстановка Илиевски можеше да подаде и към непокрития на далечна греда Кабов.
 Снимка 532708
Източник:

Лидерът на Ботев (Враца) - Дани Генов продължаваше да пропилява с лекост 100-процентови голови положения. Мартин Николов сподели ловкост и непосредствено от тъч хвърли за намиращия се зад защитата на Септември състезател с №9. За отчаяние на врачанската аудитория, нападателят работи прекомерно мудно и бе догонен от Арсов и Асен Георгиев.

Финалните акомпанименти на полувремето донесоха доста страсти и за двата отбора. Капитанът на септемврийци Георги Сърмов позволи неточност при изнасянето на топката, поради която Казаков направи нарушаване на границата на наказателното поле. С фаула за Ботев (Враца) се нагърби опитният Златински, стрелял мощно под стената. Ники Банков бе планувал сходен процес на събитията и със ужасно избавяне остави резултата неизменен.

Подновяването на играта не промени кой знае какъв брой руслото, в което се движеше този бараж. Мощен пробив на Пепи Атанасов в 49-ата бе заздравен с двойно подаване сред него и Бабунски. Техничарят излезе на стрелкова позиция, само че дребният ъгъл му попречи да откри мрежата на столичани.
 Снимка 532704
Източник:

Секунди след появяването си на терена, Юли Ненов можеше да блесне с попадение за " зелените ". Юношата на ЦСКА получи задължаващо подаване от Даниел Генов, само че от няколко метра не откри добре топката, пощадявайки третия във Втора лига.

Стадион " Славия " бе огласен от звука при среща на коженото кълбо с горната греда в 67-ата минута. Юли Ненов реши да разчупи шаблона и насочи акуратен изстрел отвън наказателното поле. Развоят на събитията изненада Банков и за негово благополучие той бе избавен от напречния дирек.
 Снимка 532702
Източник:

Кулминацията на този бараж настъпи в 74-ата минута, когато противоречива топка след корнер докара до конкуренция сред Александър Тодоров и Чавдар Ивайлов. В последния момент младият футболист на Септември реши да не протяга ръка за топката, само че това не спря съперника му да падне на тревата. Реферът Драгомир Драганов изрично уточни дузпата, защото в тази среща нямаше опцията да употребява системата ВАР. Всичко това подлуди символичните посетители, които за миг обкръжиха толкоз гневно съдията, че всеки миг се очакваше и началото на разпра. След като обстановката се успокои, с осъществяването на 11-метровия удар се нагърби Христо Златински. Петкратният първенец с Лудогорец прати Банков в противоположния ъгъл и по този начин подари " зелените " с скъпата преднина.

Въпреки съдийската несправедливост, Септември не пречупи глава и се хвърли в офанзива, търсейки изравняването. В 83-ата минута присъединилият се в офанзива Иван Арсов насочи с глава съвършено центрирана топка. Красимир Костов обаче работи акробатично и мазета в корнер.

До края младият отбор на септемврийци се настани масирано в половината на съперника, само че до смяна на резултата не се стигна. Така в годината на своя древен празник, Ботев (Враца) съумя да запази своя първокласен статут.
 Снимка 532699
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР