Ботев Враца приема Левски в неделя от 21:00 часа. На

...
Ботев Враца приема Левски в неделя от 21:00 часа. На
Коментари Харесай

Мъри Стоилов гони победа №150 в първенството

Ботев Враца приема Левски в неделя от 21:00 часа. На стадион „ Христо Ботев “ под връх Околчица се обрисува да бъде горещо. Домакините към този момент се държат в златната среда, като от началото на акцията са с 2 победи и 1 тъждество. Сините пък занапред ще имат да наваксват в класирането, откакто на старта изгубиха от ФК ЦСКА 1948 Сф (0:1) в Бистрица, а по-късно отложиха три визити – на Черно море, Славия и Лудогорец. В единствения си турнирен дуел те разочароваха като посетител. Сега обаче ще би трябвало да се постараят доста повече и освен да стигнат до трите точки, само че и да го създадат с добра игра. Евентуален триумф във Враца би бил юбилейната 150-а победа в треньорската кариера на Станимир Стоилов в българското състезание. Първата бе при дебюта му преди повече от 18 години – на 6 август 2004 година с 3:0 над Славия  на „ Георги Аспарухов “.

През акцията отборът на Росен Кирилов сподели, че може да дава отпор на противниците. Домакините ще се опитат да продължат серията от предходната акция, когато се трансфораха в черна котка за противника. Врачани победиха вкъщи с 2:0 Левски, а по-късно измъкнаха 0:0 на „ Герена “. По-лоши индикатори в постоянния сезон сините имаха само против първенеца Лудогорец – 2 провали (б.а. – Левски направи и 0:2 и 0:0 против Арда).

Твърдо навън от сметките на Кирилов за неделния конфликт е централният бранител Мартин Кавдански. До последно под въпрос пък ще са Луис Фелипе, Да Силва и Браян Переа. Последният е доста значим състезател в схемата на Ботев. Таранът има 5 гола от началото на акцията и е в челото на листата на реализаторите в шампионата. До нощес врачани се опитваха да вземат чартърен двама футболисти от Тулуза. Първият може да играе като защитник и отбранителен халф, а другият има по-атакуващи функционалности. Ако се стигне до трансфер, те ще бъдат разполагаем на треньорския щаб за идващите дуели.

Пред Левски няма друга опция с изключение на да натиска педала за газ до дъно. В предходното домакинство на Хебър (4:0) видяхме много млад състав, в който започнаха шестима българи. Играта през първата част, в която резултатът бе 3:0, обаче не се понрави на треньора Станимир Стоилов. Това е и повода той да направи рокади за идния конфликт. Такава обаче едва ли ще има под рамката и се чака вратар да бъде Пламен Андреев. Той размени направилия кошмарни неточности при отпадането от Хамрин в ЛК Николай Михайлов, който даже не попадна в групата. В отбрана ще има рокада – като десен бек вместо Галчев ще стартира Петрис, а карето ще бъде допълнено от Сундберг, Кордоба и Цунами. В центъра на халфовата линия ще започват Филип Кръстев и Андриан Краев, а по крилата бразилците Роналдо и Велтон. Ще има обаче промени на върха на офанзивата, както и при поста на плеймейкъра. Срещу Хебър започнаха Марин Петков и Илиян Стефанов, само че в този момент се чака те да правят отстъпка местата си на Билал Бари и Георги Миланов. Ивелин Попов ще остане на аварийна пейка, само че ще получи игрови минути – по този начин, както бе против пазарджиклии. Тогава той даже направи асистенция на Георги Миланов за последното попадение.

На 1 септември, четвъртък, на Левски му следва конфликт за Суперкупата против Лудогорец. Играчи за този мач обаче няма да бъдат защитавани. Защото приоритет на сините е шампионата. И точно в него те ще опитат да дишат във врата на разградчани. Следващото тестване е под връх Околчица, където сините нямат право на неточност.
















































--> -->     Т
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР