Ботев Враца прекъсна серията си от шест последователни загуби с

...
Ботев Враца прекъсна серията си от шест последователни загуби с
Коментари Харесай

Ботев Враца победи Локомотив Пловдив в снега

Ботев Враца прекъсна серията си от шест поредни загуби с 2:0 над в 18-я кръг.

Головете за триумфа на врачани вкараха Даниел Генов през първото полувреме и Марко Мажуга през второто. С триумфа футболистите на Христо Янев събраха 13 точки. Ботев обаче остава на предпоследното 15-о място. Локомотив Пловдив е на четвърта позиция с 35 точки, на три зад водача ЦСКА-София. Загубата е трета за Локомотив през сезона, всичките в последните два месеца.

Мачът стартира с 15-минутно забавяне поради изобилния снеговалеж над Враца. Условията за игра на стадион „ Христо Ботев “ бяха доста тежки и самото осъществяване на мача беше под въпрос съвсем до последно. Заради снега обаче системата за видеоповторения (ВАР) не можеше да бъде изполвана.

В шестата минута гол на Петър Андреев за Локомотив беше анулиран поради дискусионна засада. Буквално в ответната офанзива домакините пропуснаха стопроцентова опция да поведат. В деветата минута нов гол на гостите беше анулиран поради засада.

В 20-ата минута Ботев Враца поведе. Браян Переа беше изведен по десния фланг, центрира и Даниел Генов вкара за 1:0.

В 57-ата минута Ангел Лясков вкара изравнителен гол, само че реферът го анулира поради засада. В идната офанзива стана 2:0. Мажуга направи независим пробив по десния фланг и стреля по земя, топкта излъга Хоркаш и влезе в мрежата.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР