„Ботев“ (Враца) постигна първа победа в елита, след 2:1 над

...
„Ботев“ (Враца) постигна първа победа в елита, след 2:1 над
Коментари Харесай

Враца ликува! Ботев с първа победа в елита /снимки/

„ Ботев “ (Враца) реализира първа победа в елита, след 2:1 над „ Септември “ (София) в последната среща от четвъртия кръг на Първа лига. Гостите поведоха с безразсъден автогол на Георги Стоичков в 5-ата минута с глава. В 75-ата минута Петър Атанасов удвои след добре извършена акция на врачани по десни фланг. Попадението за Септември осъществя Борис Галчев в добавеното време след тъкмо осъществяване на дузпа.
Срещата стартира с много безразсъден гол на Георги Стоичков, който разреши на „ Ботев “ (Враца) да излезе напред в резултата. Бранителят на „ Септември “ работи неразчетено в опит да почисти центрирана топка от десния фланг, само че вместо в корнер, Стоичков насочи топката в горния десен ъгъл на вратата зад Валентин Галев. В 16-ата минута Спас Георгиев изпусна добра опция да удвои преднината на отбора си, стреляйки в навън след положително центриране на Йордан Апостолов. Пет минути по-късно още веднъж Спас Георгиев бе покрай гола, откакто навлезе остро в наказателното поле на домакините и насочи мощен удар по посока вратата на Галев. Изстрелът на нападателя обаче се спря от външната страна на страничния ляв дирек.
В 23-ата минута Септември погледна по-смело в офанзива и с първия си удар с глава Мирослав Будинов нацели напречния дирек на вратата зад Красимир Костов. Нападателят се възползва от положително центриране отляво на Здравко Димитров, само че липса на шанс го раздели от това да означи. Последваха минути, в които дейностите се развиваха основно в средата на терена, а съществени положения и пред двете порти липсваха. Така двата отбора се отдръпнаха на отмора при най-малък задатък за „ Ботев “ (Враца) от един гол.
През второто полувреме се видя леко раздвижване в редиците на „ Септември “. Футболистите на Николай Митов изнесоха играта в по-предни позиции в търсене на изравнително попадение. Удар на Крис Гади в 56-ата минута откри десния непряк дирек на вратата зад Красимир Костов и раздели французина от ново попадение през актуалната акция. В 70-ата минута Андреас Васев навлезе остро към средата на терена и насочи удар по земя, който бе избавен елементарно от Галев.
Минута по-късно Крис Гади получи добра топка в наказателното поле и опита да откри горния десен ъгъл на вратата зад Костов, само че ударът му прелетя високо над напречната греда. В 75-ата минута „ Ботев “ (Враца) нанесе нов удар по „ Септември “. Петър Атанасов приключи по ослепителен метод скоростна офанзива на врачани по дясното крило, удвоявайки преднината на своя отбор. До гола се стигна след триходова акция сред Андреас Васев, Ивайло Михайлов и Емил Стоев, която свари отбраната на „ Септември “ неподготвена. Стоев пусна остро центриране по земя към връхлитащия Петър Атанасов, който насочи топката неспасяемо във вратата на Галев. В първата минута от добавеното време Никола Попов отсъди дузпа за нарушаване на стража Красимир Костов против Александру Бенга. Зад топката застана капитанът Борис Галчев, който осъществя невъзмутимо.

„ Септември “ (Сф) – „ Ботев “ (Вр) 1:2
0:1 Стоичков (5 аг)
0:2 Атанасов (75)
1:2 Галчев /90/

Стартовите сформира:
„ Септември “: Галев, Галчев, Бенга, Ал. Георгиев, Чандъров, Добрев, Стоичков, Димитров, Гади, Будинов, Фабиано.
„ Ботев “: Костов, Васев, Фиданин, Домовчийски, Керчев, Гаджев, Стоев, Апостолов, Иванов, Атанасов, Сп. Георгиев.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР