„Ботев“ (Враца) победи сензационно „Славия“ с 1:0 насред в София.

...
„Ботев“ (Враца) победи сензационно „Славия“ с 1:0 насред в София.
Коментари Харесай

Сензация в Първа лига! 10 от Ботев/Враца/ победиха Славия и съдията насред София /снимки/

„ Ботев “ (Враца) победи сензационно „ Славия “ с 1:0 посред в София. Резервата Юлиян Ненов откри резултата в 78-ата минута. Последната среща от десетия кръг на Първа лига стартира в 20:00 часа на Националния стадион "Васил Левски ". Голямата звезда на гостите Валери Божинов остана на аварийна пейка.
На мястото на Божинов стартира някогашният нападател на „ Левски “, „ Херта “, „ Дуисбург “, „ Ботев “ (Пловдив) и „ Черно море “ Валери Домовчийски. "Белите " имаха проблеми на загрявката, откакто левият бек Димитър Велковски се контузи и това наложи промяната му в титулярния състав с Владислав Узунов.
Последният зае място в халфовата линия, а в лявата зона на защитата застана Сашо Александров, който пък се контузи по-късно в срещата и също трябваше да напусне терена наложително.
На трибуните за мача сред столичани и врачани дойде селекционерът на България Петър Хубчев и неговият сътрудник при младежката гарнитура Ангел Стойков. В формалната ложа бе президентът на "белите " Венцеслав Стефанов.
Двубоят стартира с отличен пас на Петър Атанасов и подъл удар на Спас Георгиев, който принуди Георги Петков да демонстрира класата си под рамката. Всичко това се случи в третата минута.
Последваха извънредно скучни минути, в които най-интересното се сведе до тъчове, малко корнери, боричкане и няколко здрави балтии. Скука, досада, досада. Това беше до 42-ата минута.
Тогава съдията Петър Костадинов подвигна втори жълт картон на Даниел Гаджев за симулация. Повторенията демонстрираха посегателство от страна на Галин Иванов, само че и не убедиха, че националният футболист не прави нарушаване.
Веднага откакто останаха с човек повече на игрището, славистите сътвориха огромен пропуск пред Красимир Костов. Момчил Цветанов се откъсна, имаше чиста позиция за пукотевица, само че се засуети и изпусна момента да откри мрежата на празната врата.
На почивката Сашо Ангелов смени Домовчийски с Георги Вълчев, с цел да даде сигурност на своя тим в междинната зона. Веднага след подновяването на играта Цветанов още веднъж се размина с гол. Бившият любим на бранш "Г " откри топката от воле, само че Костов не трепна и отби.
В 56-ата минута Георги Йомов нанесе доста техничен удар и още веднъж Костов сподели майсторство. Бившият пазач на „ Пирин “ (Благоевград) избави с една ръка и резервира нулевото тъждество.
В 61-ата минута дебют за "белите " записа някогашният национал Илиян Мицански, който поведе нападението на отбора на Заги. Около 60 секунди по-късно Славчо Шоколаров стреля рисково, само че топката профуча около вратата на гостите.
Серията от "бели " пропуски продължи в 65-ата минута. Йомов откри Галин Иванов, който от десетина метра пусна топката около страничната греда в навън - огромен пропуск на звездата на „ Славия “.

„ Славия “ – „ Ботев “ 0:1
0:1 Ненов (78)

Стартовите сформира:
„ Славия “: Петков, Александров, Христов, Гамаков, Узунов, Шоколаров, Карабельов, Йомов, Г. Иванов, Цветанов, Чунчуков.
„ Ботев “: Костов, Васев, Домовчийски, Керчев, Гаджев, Стоев, Михайлов, Апостолов, М. Иванов, Атанасов, Георгиев.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР