„Ботев“ (Враца) победи с 2:1 „Етър“ (Велико Търново) в последен

...
„Ботев“ (Враца) победи с 2:1 „Етър“ (Велико Търново) в последен
Коментари Харесай

Страхотен мач във Враца! Домо герой с 2 бързи гола за пълен обрат на Ботев срещу Етър

„ Ботев “ (Враца) победи с 2:1 „ Етър “ (Велико Търново) в финален дуел от седмия кръг на efbet Лига. Сблъсъкът на стадион “Христо Ботев” във Враца беше идеална опция за двете селекции да се измъкнат от дъното на класирането. Домакините реализираха първа победа пред своята аудитория, като още веднъж направиха поврат в резултата, откакто изоставаха с 0:1 на полувремето.
Голмайсторът на търновци Даниел Младенов се разписа в 21-ата минута, като това за него бе седми гол от началото на сезона. В 69-ата пък капитанът на „ Ботев “ Валери Домовчийски изравни. В 83-ата минута юношата на „ Левски “ направи обрата цялостен, откакто се разписа и от дузпа.
Врачани бяха победили досега само новобранеца „ Витоша “ (Бистрица), до момента в който търновци, които записаха пет равенства в първите шест кръга, към момента търсеха своята първа победа. „ Ботев “ и „ Етър “ имаха по еднакъв брой точки - 5, като при триумф през днешния ден спечелилият щеше да се изравни в класирането с деветия „ Ботев “ (Пловдив).
През първия четвърт час гостите от Търново бяха надалеч по-активният тим, играха доста нападателно и на три пъти пробваха да открият резултата. Първият удар по посока вратата на Кристиян Костов пристигна още във втората минута, когато Даниел Младенов получи топката вдясно на границата на наказателното поле, прибра я с десния си крайник, след което стреля с левия, само че настрана от вратата. Малко по-късно Милчо Ангелов от близко с глава и Крум Стоянов от границата на наказателното поле пробваха да “разпечатат” мрежата зад Костов, само че несполучливо.
В 20-ата минута извънредно сериозен пропуск направи Ангелов. Младенов получи топката отдясно, финтира бранител, след което от точката на дузпата стреля с левия крайник. Вратарят на Ботев реагира отлично и мазета с дясната ръка. За негов огромен шанс при добавката на опразнената врата седмицата на търновци не откри очертанията на вратата и прати топката в навън.
Секунди по-късно обаче нищо не бе в положение да спре “болярите”, които откриха резултата посредством голмайстора си Дани Младенов. Нападателят, който макар трагичната гибел на татко си преди броени часове събра сили и излезе на терена на стадион “Христо Ботев”, се измъкна зад отбраната на врачани и засече неспасяемо центриране по земята на Светослав Ковачев.
В 38-ата минута пристигна и първата най-сериозна обстановка за момчетата на Сашо Ангелов. Андреас Васев проби отдясно и навлезе в наказателното поле, след което пусна към Георги Вълчев, чийто удар обаче мина високо над вратата. В заключителните секунди на първата част още веднъж седмицата на врачани се озова на стрелкова позиция, само че мощният му и компактен диагонален удар бе отразен от Христо Иванов.
След почивката „ Ботев “ подвигна оборотите, като дружно с това се покачиха и по-здравите влизания на терена. Неслучайно и основният съдия посегна на няколко пъти към жълтия картон, като в един от случаите даже можеше да покаже пряк червен на Даниел Гаджев, който влезе по жесток метод в левия крайник на Яни Пехливанов.
Натискът на момчетата на Сашо Ангелов, който очевидно бе “събудил” играчите си на почивката, даде резултат и в 67-ата минута „ Ботев “ изравни. Хубаво по диагонал подаване на Даниел Генов откри Валери Домовчийски на точката на дузпата. Юношата на „ Левски “ се обърна и с извънредно обмислен удар откри долния ляв ъгъл на Христо Иванов за 1:1.
В 78-ата минута първенецът на България за 1991 година бе близо да излезе още веднъж напред в резултата, само че в тази ситуация шансът обърна тил на отбора на Росен Кирилов. Красимир Станоев стреля подло по земя от директен свободен, Косто със сетни старания съумя да парира топката, само че единствено с цел да я прати в краката на Светослав Ковачев. Младокът обаче стреля в гредата и пропусна “златна” опция за “болярите”.
Вместо да има гол задатък на сметката си обаче, „ Етър “ се оказа догонващ в резултата минути по-късно. Георги Кабаков реши, че Александър Дюлгеров е играл с ръка в личното си наказателно поле и без да се колебае, уточни бялата точка. Домовчийски пък не се тормози и по доста невъзмутим метод осъществя за 2:1.

„ Ботев “ (Враца) – „ Етър “ (Велико Търново) 2:1

0:1 Младенов 21'
1:1 Домовчийски 69'
2:1 Домовчийски 83' (д)

„ Ботев “: 33. Костов, 11. Васев, 3. Мандич (19. Михайлов 58'), 18. Миланов, 37. Керчев, 21. Рибейро (10. Атанасов 10'), 7. Вълчев, 9. Генов, 8. Янков, 28. Златински (6. Гаджев 46'), 30. Домовчийски (к)
Старши треньор: Сашо Ангелов

„ Етър “: 1. Иванов, 84. Илиев, 23. Дюлгеров, 3. Артюнин, 25. Стоянов, 20. Пехливанов, 31. Станоев, 10. Боджадж, 7. Ангелов (99. Димитров 81'), 11. Младенов, 98. Ковачев
Старши треньор: Росен Кирилов

Жълти картони: Илиев, Артюнин, Стоянов (Етър)

Главен арбитър: Георги Кабаков, Пловдив

Стадион: “Христо Ботев”, Враца
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР