Ботев (Враца) победи Монтана в последния мач от 20-ия кръг.

...
Ботев (Враца) победи Монтана в последния мач от 20-ия кръг.
Коментари Харесай

Ботев триумфира в дербито на Северозапада и излезе от зоната с изпадащите

Ботев (Враца) победи Монтана в последния мач от 20-ия кръг. Тимът на Антони Здравков се наложи с 1:0 като посетител в дербито на Северозапада.

Успехът е доста скъп за врачани, които преди този мач бяха последни, а след извоюваните три точки освен се отлепиха от дъното, а и излязоха от зоната с изпадащи, заемайки 10-ото място.

Така Ботев постави завършек на серията от осем следващи загуби в шампионата. Единственото попадение стана дело на Чавдар Ивайлов от директен свободен удар.

Монтана игра доста добре през първото полувреме и сътвори куп положения, само че по този начин и не вкара. През втората част, умората в играчите на Атанас Атанасов бе забележима, подбудена от обстоятелството, че през седмицата те играха продължения против Славия за Купата на България.
 Монтана - Ботев (Враца), 0:1 - гостите поведоха от директен свободен удар онлайн
Монтана - Ботев (Враца), 0:1 - гостите поведоха от директен свободен удар

Последен дуел от 20-ия кръг

Срещата стартира вихрено. В 3-ата минута, Тони Тасев центрира от корнер, Стефан Цонков опита да отклони с глава към собствен съотборник, само че Илия Миланов почисти в последния миг.

Малко по-късно, Петър Атанасов бе открит в наказателното поле, а Сенхаджи не съумя да се намеси, само че ударът на Атанасов мина настрана.

В 17-ата минута домакините имаха доста добър късмет. Тасев центрира доста добре от фаул, Цонков засече с глава, само че бе отсъдена засада на негови съотборници.Домакините продължиха да преобладаваха и единствено по-чудо не повеждаха в резултата.

В 29-ата минута, Тасев центрира от фаул, Иван Михов засече и подаде на задна греда на Сенхаджи, само че той не съумя да играе с топката от доста добра позиция.

Десет минути по-късно играчите на Атанас Атанасов сътвориха още едно доста чисто състояние. Николай Минков стреля доста рисково от воле с десния крайник, само че топката попадна право във вратаря за шанс на гостите.

През втората част, гостите се съвзеха и съумяха да ударят.

В 50-ата минута, Чавдар Ивайлов стреля непосредствено от фаул от към 27-28 метра и топката влетя в мрежата, без въобще Макенджиев да успее да се намеси за 0:1. Така натискът на Монтана от първата част бе премахнат тотално от попадението на гостите.

В 67-ата минута, Николай Минков центрира рисково в наказателното поле, Красимир Костов излезе, с цел да улови, само че изпусна топката, само че на помощ му се притече Петър Атанасов, който почисти в безвредна зона.

Постепенно гостите взеха самодейността, а умората в монтанчани стана все по-видима. На много моменти те губеха централизация и допускаха наивни неточности, които в последна сметка не съумяха да бъдат осъдени от отбора на Антони Здравков.

Така Ботев (Враца) зае 10-ото място с 17 точки. Монтана пък е с позиция по-нагоре с една точка повече.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР