„Ботев“ (Враца) падна с 2:4 като домакин на ЦСКА -

...
„Ботев“ (Враца) падна с 2:4 като домакин на ЦСКА -
Коментари Харесай

Слаба ракия! Резервите на ЦСКА-София разбиха „Ботев“ насред Враца, втора поредна тежка загуба за домакините /снимки/

„ Ботев “ (Враца) падна с 2:4 като хазаин на ЦСКА - София в мач от 8-ия кръг на efbet Лига. Това бе втора поредна тежка загуба за разколебания състав на Даниел Моралес.
Дориан Бабунски откри резултата в 7-ата минута, а в 16-ата Георги Йомов изравни. В 39-ата минута Брадли Мазику вкара втори гол за гостите, а в 50-ата Йооан Баи усили преднината на гостите. Резервата Мирослав Маринов върна един гол в 72-ата минута.
В 11-ката на алените има доста промени спрямо тази, която стартира против „ Рома “ през седмицата. На пейката са Бусато, Кери, Кръстев, Гълъбов и Вилдсхут, а Турицов е отвън групата.
В началото на дуела двата тима си размениха по един неакуратен удар посредством Баи и Бабунски от фаул.
Врачани шокираха гостите в 7-ата минута, когато откриха резултата. Евтимов и Дончев не парираха по най-хубавия метод дълъг пас на Ненов към Василев, вторият чукна топката около стража на гостите, която бе догонена от Дориан Бабунски и таранът осъществя в празната врата.
ЦСКА - София бързо възвърне равенството след гол на Йомов в 16-ата минута. Той се възползва от центриране на Баи отляво, изпревари Виейра и вкара от близко за 1:1.
В 28-ата минута сантиметри не доближиха на Кайседо да засече прострелно центриране по земя на Варела. 120 секунди по-късно Костов без проблем улови шут на Варела от границата на наказателното поле.
В 39-ата минута ЦСКА - София реализира цялостен поврат след поредност от груби неточности на играчи в зелено. Първо Сержиньо подаде топката на Баи без да бъде обезспокояван. Последва извеждащо подаване към Йомов, който за следващ път надигра персоналния си надзирател отдясно и откри чудесно по земя непокрития Кайседо, който обаче не уцели топката.
Тя отиде към трима футболисти на „ Ботев “, които се бяха струпали към Мазику. Въпреки това бранителят на алените ги отстрани, озова се самичък против вратаря и вкара за 2:1.
Секунди по-късно Лам стреля добре от директен свободен удар, само че над вратата.
В 45-ата минута и младият Дончев бе покрай гол в интерес на алените, само че и той шутира над напречната греда.
Втората част стартира стремително за гостите. В 50-ата минута те проведоха скоростна офанзива, след която Баи излезе самичък против Костов и стреля технично в далечния ъгъл за 3:1.
В 54-ата минута единствено шансът избави домакините от четвърто попадение. Баи проби и центрира отляво към оставените непокрити на границата на дребния пеналт Кайседо и Йомов, само че вторият не уцели добре топката, с цел да я изпрати в празната врата.
Пет минути по-късно Костов мазета шут на Лам от 17-18 метра. В 65-ата минута Лам получи нов късмет да се разпише след подарък на зелената защита, само че стреля в ръцете на Костов от 7-8 метра.
Последва нова офанзива на ЦСКА - София, този път посредством Йомов, който се озова очи в очи с Костов и го преодоля, само че избяга прекомерно доста от вратата и не съумя да я улучи.
Атаките на алените не спяха и секунди по-късно Йомов откри Ахмедов, който опитва да стреля с едно допиране, само че не улучи добре топката.
Противно на представянето на терена „ Ботев “ върна един гол в 72-ата минута с първата си, само че доста атрактивна офанзива за втората част. Тодоров овладя на гърди в наказателното поле на алените и подаде за Маринов, а младокът простреля Евтимов с бомбен удар от 12-13 метра.
Червените дадоха отговор бързо с четвърти гол в 81-ата минута. Ахмедов отклони с глава изритана от Евтимов топка, която попадна във Вилдсхут. Нидерландецът от своя страна реагира бързо и изведе Йомов фронтално против Костов и националът на България вкара за 4:2.

„ Ботев “ /Враца/ - ЦСКА-София 2:4

1:0 Доран Бабунски 7
1:1 Георги Йомов 16
1:2 Брадли Мазику 39
1:3 Йоан Баи 50
2:3 Мирослав Маринов 72
2:4 Георги Йомов 81

„ Ботев “: 76. Костов, 18. Миланов, 5. Ничев, 24. Гаврилов, 21. Сержиньо, 88. Бауренски, 20. Христовски, 30. Виейра, 11. Василев, 28. Тодоров, 94. Ненов
ЦСКА-София: 25. Евтимов, 16. Дончев, 18. Мазику, 20. Метс, 2. Матей, 9. Кайседо, 10. Йомов, 24. Мухар, 7. Баи, 29. Лам, 5. Варела
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР