Ботев Враца има последен шанс да оцелее в Първа лига.

...
Ботев Враца има последен шанс да оцелее в Първа лига.
Коментари Харесай

Ботев Враца и Етър в битка за последното свободно място в елита

Ботев Враца има финален късмет да оцелее в Първа лига. За задачата отборът би трябвало да завоюва днешния бараж против Етър. Мачът е от 20.00 часа на ст. " Александър Шаламанов " в столичния квартал " Овча купел ".

В края на постоянния сезон врачани бяха предпоследни, само че в плейофите представянето на отбора доста се усъвършенства. За шестте изиграни кръга Ботев съумя да реализира една победа, три равенства и две провали, с което се избави от непосредствено изпадане. Те обаче би трябвало да минат през спомагателен мач, с цел да си подсигуряват първокласен статус и за идващия сезон, което е огромната цел пред отбора.

Етър имаше шанс в последния си мач от Втора лига против Добруджа. До началото на второто полувреме „ виолетовите “ водеха с три гола, с помощта на точните удари на Консейсао, Юлиан Райков и Мартин Моран. Явно всичко това успокои играчите на Веселин Великов, които предадоха самодейността на своите противници. А те от своя страна се възползваха по най-хубавия метод, връщайки две попадения. Силите на играчите на Добруджа обаче по този начин и не доближиха за изравнителен гол.

По този метод „ виолетовите “ финишираха на четвъртото място в крайното класиране на Втора лига, осигурявайки си бараж против Ботев Врата за присъединяване в Първа лига. Радостта на почитателите на Етър е изцяло оправдана, защото към края на сезона обичаният им тим бе натрупал серия от пет следващи провали. Но в последните три кръга от сезона „ виолетовите “ подвигнаха оборотите на представянето си и реализираха три триумфа.

За днешния мач треньорът на търновци Веселин Великов няма да може да разчита на двама от най-опитните си играчи - Даниел Младенов и Здравко Илиев. И двамата асове не се качиха на рейса за София. Извън сметките на Великов са също Георги Александров и Николай Янков.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР