"Ботев" (Враца) и "Ботев" (Пловдив) си спретнаха голово шоу, в

...
"Ботев" (Враца) и "Ботев" (Пловдив) си спретнаха голово шоу, в
Коментари Харесай

Футболно шоу във Враца! Ботев победи гостите от Ботев/Пловдив/ в голов трилър /снимки/

"Ботев " (Враца) и "Ботев " (Пловдив) си спретнаха голово шоу, в което врачани надделяха своя конкурент с 3:2. Това бе първа среща от втория кръг на сезон 2022/23 в efbet Лига. Браян Переа (36, 38) беше прецизен за домакините, а по-късно и удвои.
През второто полувреме новото попълнение за пловдивчани Мартин Секулич (49, 54) понижи, а по-късно и изравни за гостите. Младокът Мирослав Маринов (84) донесе триумфа за домакините след подаване на Переа.
Двубоят на стадион "Христо Ботев " във Враца опълчи два от отборите с нулев актив след първия кръг, като след срещата "Ботев " (Пловдив) продължава без точка.
В първия кръг и врачани, и пловдивчни изгубиха своите срещи респективно от "Берое " с 1:2 и "Хебър " (Пазарджик) с 0:1. Поражението за "канарчетата " изглеждаше по-изненадващо, имайки поради огромните упоритости и високо вдигнатата летва след миналогодишното трето място и завоюваните бронзови медали в шампионата. Те търсеха реванш за издънката в първия кръг. Това беше и генерална подготовка за възпитаниците на Азрудин Валентич преди мача от Лигата на конференциите против "АПОЕЛ " (Никозия).
От своя страна "Ботев " (Враца) загуби с 1:2 от "Берое " в Стара Загора, само че пък остави положителни усещания. Врачани можеха да си тръгнат най-малко с точка от "Аязмото ", само че позволиха поврат.
В 5-ата минута Браян Переа беше оставен изцяло свободен в центъра на терена. Той получи топката, завоюва няколко метра с дрибъл, след което стреля от далечна отдалеченост, само че в навън. В 26-ата минута Переа отклони топката към Даниел Генов. Той насочи удара си към вратата на Хидайет Ханкич, само че стражът улови. Секунди по-късно Жан Пиер Да Силва нанесе мощен шут, при който Ханкич трябваше да плонжира, с цел да опази мрежата си суха.
В 34-ата минута Чавдар Ивайлов направи сериозен пропуск пред вратата на гостите. Врачани проведоха добра контраофанзива, при която Венцислав Христов беше открит в наказателното поле. Нападателят овладя и изчака включването на Ивайлов, само че при удара си халфът стреля в навън.
Така се стигна до 36-ата минута, в която домакините поведоха в резултата посредством Браян Переа. Правещият отличен мач досега футболист на врачани се възползва от подаване на Жан Пиер Да Силва в наказателното поле. Той стреля по земя от придвижване, а Ханкич не съумя да отрази подлата топка, ориентирана в долния му ляв ъгъл.
Две минути по-късно Переа се разписа за повторно след центриране от ъглов удар. Нападателят на "Ботев " (Враца) се извиси над Виктор Генев в наказателното поле и зарадва публиката на стадион "Христо Ботев ".
В началото на второто полувреме влезлият на почивката в игра Мартин Секулич заплаши вратата на домакините. В удара на новото попълнение на "Ботев " (Пловдив) имаше мощ, само че не и акуратност. В 49-ата минута Секулич не сбърка при втората си опция. Той беше открит с дълго подаване зад тила на отбраната от Емануел Току. Секулич сподели страховит надзор над топката и преодоля Красимир Костов, с което понижи изоставането на "канарчетата ".
В 54-ата минута Секулич се разписа за повторно в мача. При подаване в наказателното поле Антоан Бароан и Секулич не се схванаха, само че французинът пое топката и подаде към своя съотборник към точката за осъществяване на дузпа. Новият нападател на "канарчетата " бе с тил към вратата, само че нанесе прецизен и мощен удар с пета, при който Костов нямаше никакви шансове.
В 62-рата минута домакините имаха искания за дузпа след игра с ръка на Николай Минков в наказателното поле. При центриране от десния фланг Ханкич опита да улови топката, само че я изпусна в ръката на своя съотборник. Георги Давидов не видя обстановката, а от ВАР не алармираха за неправда.
В 69-ата футболистите на Росен Кирилов още веднъж желаеха дузпа. Този път те имаха искания за игра с ръка на Точукву Ннади след изчистване на Роберто Пунчец. Халфът в действителност игра с ръка, само че и този път ВАР замълча. В 78-ата минута Антоан Бароан се размина с отлично центриране на Па Конате от левия фланг. В 82-ата минута удар на Ннади мина настрана от вратата. Веднага по-късно Мендоса шутира в навън.
В 84-ата минута врачани удариха "Ботев " (Пловдив) за трети път. Мирослав Маринов потегли на двойно подаване с Браян Переа и сполучи. Голмайсторът за домакините досега пусна доста положително подаване в наказателното поле, което откри връхлитащия Маринов, а младокът с шут около Ханкич опъна мрежата.
В заключителните минути Па Конате работи неразумно в опита си да почисти топката. Той закачи с бутонките си главата на Петър Кепов, за което първоначално получи жълт картон от Давидов, само че след намесата на ВАР цветът на картона бе изменен на червен.

"Ботев " (Враца) - "Ботев " (Пловдив) 3:2
1:0 Браян Переа (36)
2:0 Браян Переа (38)
2:1 Мартин Секулич (49)
2:2 Мартин Секулич (54)
3:2 Мирослав Маринов (84)

Стартови сформира:
"Ботвев " (Враца): 76. Красимир Костов, 3. Мартин Кавдански, 4. Луиз Соарес, 8. Диего Фераресо, 9. Даниел Генов, 17. Чавдар Ивайлов, 19. Браян Переа, 21. Жан Пиер Да Силва, 23. Браян Мендоса, 24. Стефан Гаврилов, 91. Венцислав Христов;

"Ботев " (Пловдив): 13. Хидайет Ханкич, 24. Джаспър Ван Хертъм, 44. Роберто Пунчец, 4. Виктор Генев, 17. Николай Минков, 15. Джеймс Ето‘о, 6. Дилан Мартенс, 3. Па Конате, 23. Димитър Тонев, 10. Емануел Току, 11. Антоан Бароан;

Стадион: "Христо Ботев ", Враца

Съдия: Георги Давидов

Начало: 18:30 часа
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР