„Ботев“ /Враца/ е на път да се превърне в първия

...
„Ботев“ /Враца/ е на път да се превърне в първия
Коментари Харесай

„Ботев“ /Враца/ плати 520 000 лв. дългове към НАП

„ Ботев “ /Враца/ е на път да се трансформира в първия клуб у нас, който действително погасява насъбраните в годините отговорности. Става дума за задължения към Национална агенция за приходите, които бяха генерирани още в интервала 2012-2015. Обслужването на тези отговорности и лихвите по тях са най-голямото предизвикателство за „ Ботев “ /Враца/ отвън терена в последните 5 години. Сега обаче е взето генералното решение да бъде изплатена цялата главница към Национална агенция за приходите в размер над 520 000 лева и през вчерашния ден заплащането е осъществено. Остават към 350 000 лева лихви, които ще бъдат разсрочени на минимални месечни вноски в идващите 5 години. Най-важното е, че върху тази сума няма да се начисляват нови лихви и погасяването им няма да бъде проблем.
С този неочакван ход от управата на врачани желае да реализира двоен резултат. На първо място да се отърве от непрестанно възходящите лихви по тези отговорности. Според ръководителя Христо Илиев задълженията се обслужват и понижават непрестанно от 2016 година насам, само че лихвения % е голям и действително работата на клуба не се е облекчавала, макар огромните вноски. Задълженията пък са отблъсквали доста евентуални сътрудници през годините и този ход би трябвало да насърчи нови вложения в клуба.
Въпреки пандемията, имаме увещание от всички наши сътрудници, че ще продължат да оказват помощ на клуба, което ни дава убеденост да вземем това мъчно решение. Истината е, че единствено с финансова дисциплинираност и икономии не може да се развива професионален клуб. Ще трябват и свежи приходи от нови спонсори, както и фрапантно да увеличим приходите от продажба на билети и карти, изясни Христо Илиев. Според него интензивността на почитателите и бизнесът във Враца ще бъдат доста значими в идните месеци.
От тук насетне най-важната задача е да не позволяваме още веднъж такива колосални за нашите мащаби задължения. Сега ние действително платихме отговорностите на други хора, управлявали клуба преди 7-8 години. Те висяха като воденичен камък на шията на тима, изясни Илиев.
Кметът на Враца Калин Каменов поздрави управлението за взетото решение. Според него това е най-ясният знак, че новият мениджмънт на клуба резервира курса на развиване пред „ Ботев “ /Враца/.
„ Продължавам да настоявам нещо, което споделих още през 2016 година. „ Ботев “ /Враца/ няма да бъде фалиран, ребрендиран или да взема непознати лицензи. Ще се простираме съгласно опциите си и ще плащаме наследените задължения. Надявам се „ Ботев “ да не остане единственият състезателен клуб в България, който избира този път. Вместо в този момент да дадем тези средства за още един неестествен терен и съблекални за децата в школата, ние покриваме непознати неточности и намарливост. По-важно е да гледаме напред и „ Ботев “ /Враца/ да се развива “, добави Каменов.
Той чака още на мача с ЦСКА в събота последователите да поддържат днешното решение на управлението с наличието си на стадиона.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР