Ботев ще играе днес от 19:00ч. в първа решителна полуфинална

...
Ботев ще играе днес от 19:00ч. в първа решителна полуфинална
Коментари Харесай

Ботев излиза за първа решителна битка срещу ЦСКА в полуфиналите за Купата

Ботев ще играе през днешния ден от 19:00ч. в първа решителна полуфинална борба против ЦСКА в шампионата за Купата на България. Двубоят е през днешния ден от 19:00ч. на националния стадион " Васил Левски " в София .
Прочетете още
Пловдивчани стигнаха до крачката преди финала, откакто отстраниха Струмска популярност, Етър и Спартак Варна.

ЦСКА победи поредно Черноморец Балчик, Славия и Арда.

Двата отбора ще играят на трети следващ полуфинал в шампионата за Купата. Първият път беше през 2019-та година, когато в луди мачове Ботев в профил ЦСКА след 3:2 в Пловдив и 3:3 в София, в дуела канарчетата бяха останали с 9 индивида, само че стигнаха до решителния гол още в постоянното време. На финала обаче Ботев загуби от градския противник Локомотив.

Година по-късно ЦСКА отстрани Ботев след 0:0 в първия мач в Пловдив и 2:0 в София. На финала ЦСКА също загуби от пловдивския Локомотив. 

В предишния кръг в шампионата Ботев победи адашите си от Враца с 2:0, а ЦСКА загуби с 1:2 от Пирин изненадващо вкъщи и треньорът Нестор Ел Маестро беше уволнен. Така през днешния ден ЦСКА ще бъде воден от Стамен Белчев, който ще води отбора до края на сезона, а в случай че завоюва Купата ще остане за непрекъснато.

В класирането Ботев е 8-ми с 41 точки, а ЦСКА е на третото място с 60 точки. 

В мачовете сред двата тима през този сезон ЦСКА победи на два пъти в постоянния сезон в Пловдив и София. 

В другия полуфинал през този сезон ще играят Лудогорец и Хебър, само че първата среща сред двата тима ще е другата седмица. 

Финалът за Купата е на 15 май, а през този сезон шампионатът дава право на присъединяване в Лига Европа. 

За Ботев като титуляри се чака да стартират Ивелин Попов и Антоан Конте. Попов беше с вирус и влезе като запаса в дуела против Ботев Враца, а Конте беше трайно контузен, само че се възвърне и игра титуляр против врачани. Очаква се Янис Карабельов да се завърне в групата за днешния мач, само че най-вероятно няма да стартира като титуляр. Трайно контузен за Ботев Георги Николов. 

Съдия на дуела ще е Драгомир Драганов.

Вероятни сформира:  

ЦСКА:  Густаво Бусато, Браян Кордоба, Енес Махмутович, Мено Кох, Тибо Вион, Амос Юга, Тобиас Хайнц, Олаус Скаршем, Марселино Кареасо, Фернандо Каранга, Данило Морено

Ботев: Хидает Ханкич, Николай Минков, Йонас Там, Антоан Конте, Константинос Балоянис, Джеймс Етоо, Антонио Перера, Ивелин Попов, Дилан Мертенс, Уме Емануел, Мохамед Брахими
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР