Ботев се наложи с 1:0 у дома срещу Верея и

...
Ботев се наложи с 1:0 у дома срещу Верея и
Коментари Харесай

Ботев се пребори с Верея за четвъртото място

Ботев се наложи с 1:0 вкъщи против Верея и измести директния противник за четвъртото място в финален мач от 12-я кръг в Първа лига.

Пловдивчани превъзхождаха противника през целия дуел, пресечен в края на първото полувреме поради прекъсване на един от прожекторите на стадиона в Коматево.

Въпреки многото удари към вратата на Верея обаче, Ботев съумя да открие чак в средата на второто полувреме, с попадение на резервата Стивън Петков, останало само в мача.

С трите точки и четвъртата си поредна победа вкъщи в Първа лига, Ботев измести Верея от четвъртата позиция, като сега и двата отбора имат по 20 точки.

Ботев стартира доста интензивно, като съвсем непрестанно дейностите се развиваха към наказателното поле на Верея. Старозагорци се затрудняваха да намерят път към вратата на Чворович и бяха съсредоточени най-много в отбранителните си дейности. Единствено Валери Домовчийски поглеждаше по-често към Чворович.

Верея не успяваше да оползотвори и дребното статични положения, до момента в който ударите към вратата на Аргилашки зачестяваха.

Един от прожекторите в Коматево изгасна в 33-та минута и видимостта доста се понижи. Точно по-късно, в 35-та, се случиха две значими обстановки за Верея. Първо страховит удар на Меди Фенуш от придвижване нацели страничната греда на Чворович. В последвалата офанзива за Ботев, Здравко Илиев получи жълт картон.

След недоволства и от двата тима Николай Йорданов спря дуела за 7 минути, до момента в който се включи още веднъж прожекторът. В доиграването на минутите до края на полувремето Здравко Илиев получи втори жълт картон и напусна терена, след недодялан фаул против Дуде Ндонгала.

източник: LAP.bg

Двата тима обаче не се появиха и в предстоящото време за възобновяване на срещата. Към 21.10 часа Николай Йорданов реши да не извежда играчите на терена, до момента в който не се пусне цялостното осветяване на стадиона в Коматево, още веднъж изгаснало поради паднал предпазител.

След ново закъснение, второто полувреме започва, само че Верея към този момент бе с 10 души.

Първата промяна в мача бе тази на Стивън Петков, който се появи в 60-та минута, а седем по-късно откри резултата.

Топката бе центрирана отляво, Неделев смъкна с глава в наказателното поле, а Петков се пребори с Бен Джемия, с цел да осъществя от десетина метра.

Хубав, добре ориентиран удар насочи Неделев от границата на пеналта в 70-та минута, Аргилашки обаче реагира добре и боксира.

Нелоши обстановки имаше и пред Чворович, като първо след центриране на Сюлеймани отляво, Танев не съумя да засече другояче положителната топка в мрежата на далечната греда. В 84-та минута едно заучено осъществяване на корнер за Верея стигна до резервата Петър Витанов, който с петичка опита хитро да продължи, само че Чворович съумя да реагира.

Съставите:

БОТЕВ: Иван Чворович, Йордан Минев, Пламен Димов, Радослав Терзиев, Цветомир Панов, Серкан Юсеин, Лъчезар Балтанов, Дуде Ндонгала, Фелипе Бризола, Тодор Неделев, Фернандо Виана.

ВЕРЕЯ: Георги Аргилашки, Здравко Илиев, Мирослав Енчев, Селим Бен Джемия, Хюсеин Сюлеймани, Елиаш, Венцислав Бенгюзов, Георги Андонов, Милен Танев, Меди Фенуш, Валери Домовчийски.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР