Ботев продължава да боксува и през новия сезон. Тимът все

...
Ботев продължава да боксува и през новия сезон. Тимът все
Коментари Харесай

Ботев продължава да боксува и да записва антирекорди

Ботев продължава да боксува и през новия сезон. Тимът към момента няма победа в първите си 4 срещи от началото на сезона и записа две равенства и две загуби.
Прочетете още
" Канарчетата " изиграха в петък и най-слабия си мач от началото на сезона, губейки с 0:2 от Арда като посетител.

От седем публични мача на новия стадион " Христо Ботев " пловдивчани имат едвам един вкаран гол, едно тъждество и цели шест загуби . Което пък е нов антирекорд на клуба.

Това обаче не е всичко Ботев няма домакинска победа в формален мач от 26 февруари , когато победи Берое с 1:0 въз основата в Коматево. След това последваха 9 следващи семейства без триумф, а серията продължава. Това също е антирекорд, а информация сподели, че даже в сезона, в който Ботев беше изваден от групата през сезон 2009-2010 тимът има 4 следващи загуби като хазаин, само че по-късно побеждава Локомотив в пловдивското дерби и стопира серията. 

Дори и в сезоните, които тимът е изпадал не е записвал такава дълга серия без победа като хазаин. 

От всички мачове в този интервал без триумфа против Берое - Ботев е записал три победи и трите като посетител против Черно море, Пирин и Локомотив София. 

Ботев постави за треньор българин - Станислав Генчев, който изиска футболисти, само че те не му бяха обезпечени. Двама бранители отхвърлиха на клуба в последния миг, а те бяха считани за сигурни. Сега Генчев взе двама играчи на пожар естонец и грък в отбрана, само че и двамата са без естествена подготовка и им би трябвало време за адаптация. Естонецът Там към този момент играе като титуляр, а гръцкият бранител Балоянис влезе против Арда през втората част и сподели добра игра. Двамата сигурно ще бъдат титуляри през новия сезон, само че би трябвало време. Тук е въпросът за какво в най-важната зоната - отбраната, където Ботев имаше потребност от нови играчи такива не бяха обезпечени за началото на сезона. Не инцидентно и почитателите застанаха твърдо зад Генчев, тъй като видяха, че не той е отговорен за положението сега. 

Същност Ботев почна сезона с липса на бекове и на бранители и имаше в обилие център халфове и офанзивни играчи. 

С продажбата на Траоре, раздялата с Ману и изваждането на Бароан от тима обаче " канарчетата " към този момент имат недостиг точно в нападателен проект, а това се вижда и в първите 4 срещи. Едва два гола вкарани от Мартин Секулич, а един от тях е от дузпа. 

Реално Ботев стартира сезона с засищане в няколко лини и липса в други и 4 кръга след началото на сезона ситуацията не се е трансформирало, като само към този момент в отбрана има повече конкуренция, само че в този момент в офанзивната част няма играчи

От началото на сезона Ботев изигра 4 срещи, от които записа две равенства, две загуби, вкара два пъти и инкасира 6 попадения. 

От всичките мачове отборът изглеждаше най-добре в дербито против Локомотив, където даже имаше опция да победи. " Смърфовете " сега несъмнено са тимът в най-хубава форма в елита ни. След това обаче Ботев отново стартира да боксува - неточности в отбрана костваха загуба от Левски, малко основани положения в Благоевград не съумя да стигне за триумф против предпоследния Пирин, а за похлупак отборът изигра извънредно неопределен мач, изключително през първото полувреме, с нови неточности в отбрана, които доведоха до загуба от Арда като хазаин. 

Всъщност последните 3 сезона Ботев два пъти се бори за оставането си в групата и съумява да избегне напълно огромен позор да играе в групата за оцеляване и завършваше финален в групата сред 7-мо и 10-то място точно на 10-та позиция. Между тях тимът реализира историческо класиране от 27 години – 3-то място и продобиване на бронзовите медали. Отборът игра и в евротурнирите. След това обаче през миналия сезон Ботев още веднъж се бореше до последно да не попадне в групата за оставане в елита.

Двете 10-ти места бяха и най-слабото класиране на отбора от сезон 2009-2010, когато Ботев беше изваден от групата на полусезона.

От клуба привлякоха през уикенда нов състезателен шеф с много богат опит, който е работил и в Борусия Дортмунд и задачата му да е да спомогне да направи нужните прехвърляния.

Тимът няма доста време за деяние, тъй като сезонът си върви и към този момент сме в 5-ти кръг, само че за Платек задачата ще е Ботев да притегли новите играчи и те към този момент да бъдат на линия за след паузата на националите тимове. 

Именно след паузата ще си проличи дали Ботев ще промени образа си през новия сезон или още веднъж ще продължи със слабите игри, само че несъмнено това можеше да се избегне и да не се стига до подобен старт. 

Ботев ще търси първа победа за новия сезон от пети опит в събота при гостуването си на Хебър.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР