Ботев приема Локомотив в дербито на Пловдив утре, а преди

...
Ботев приема Локомотив в дербито на Пловдив утре, а преди
Коментари Харесай

Реда Рабей пред Sportal.bg: Считаме се за фаворит в дербито

Ботев приема Локомотив в дербито на Пловдив на следващия ден, а преди този момент футболистът на “канарчетата ” Реда Рабей застана пред камерата на Sportal.bg, с цел да показа упованията си за идния конфликт, спомените си от последния подобен сред двата градски противника. Полузащитникът разкри кои са мощните страни на съперника и не пропусна да благодари на почитателите на Ботев (Пловдив).

- Какво е настроението ти и това на тима преди значимото дерби с Локомотив (София)?
- Чувствам се добре за дербито, тимът също е с високо въодушевление, тъй че ще забележим какво ще стане в края на седмицата.

- Можем ли да кажем, че това е мач не за три, а за шест точки, имайки поради значимостта му за почитателите?
- Абсолютно, да! Знаем какво значи този мач за почитателите, знаем и за неприятния резултат от предходната година, даже и да не бях част от тима. Очакваме с неспокойствие този мач, с цел да можем да зарадваме почитателите с три точки.
5  Интервю с Реда Рабей преди дербито на Пловдив
- Смяташ ли, че Ботев влиза в този мач като любимец, имайки поради по-доброто класиране?
- Да, считаме се за любимци, поради това, че държим трето място в класирането и би трябвало да се запазим там, да го затвърдим.

- Много постоянно в България се разяснява, че чужденците не схващат добре значимостта на тези дербита. Какво е твоето мнение по този въпрос?
- За останалите чужденци в другите тимове не мога да кажа, само че за мен и за нас като цяло това е доста огромен мач, тъй че ще дадем всичко от себе си и би трябвало да спечелим.
5  Интервю с Реда Рабей преди дербито на Пловдив
- Помниш ли първото си дерби на Пловдив?
- Да, помня мача добре. Спечелихме точка. Винаги е добре да вземеш най-малко точка от този мач. Имахме и почитателите зад себе си, тъй че възприятието беше ужасно. Те също имат добра фенска маса и като цяло чувството беше доста хубаво.

- Ти си от основно значение за отбора на Ботев и в последния кръг донесе значима точка за твоя отбор при визитата на Берое. Можем ли да чакаме нов гол, този път във вратата на Локомотив?
- Надявам се, макар че моята позиция по принцип на терена е малко по-назад, само че се надявам да имам една или две благоприятни условия, които да съумея да осъществявам.

- Кои са мощните страни на съперника, които би трябвало да неутрализирате?
- Като цяло силата им се състои в колектива, в целия тим. Знаем доста добре за качествата на капитана им Митко Илиев, само че сме създали добър разбор на противника и би трябвало да се пазим от целия им тим.
5  Интервю с Реда Рабей преди дербито на Пловдив
- Какво би споделил на почитателите на Ботев (Пловдив)?
- Искам от сърце да им благодаря за това, че постоянно са били зад нас и са ни подкрепяли. Надяваме се да ни поддържат и в този мач, тъй като имаме потребност от тях в идното дерби и да им благодаря още веднъж.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР