Ботев постигна великолепна победа с 5:0 над Локомотив в градското

...
Ботев постигна великолепна победа с 5:0 над Локомотив в градското
Коментари Харесай

Жълто-черно шоу в Коматево! Ботев разпиля Локомотив в U17

Ботев реализира превъзходна победа с 5:0 над Локомотив в градското дерби от 11-ия кръг на Елитната юношеска група до 17 години. Двубоят се игра на натурален терен №1 въз основата на " канарчетата " в " Коматево " и бе изгледан от над 400 фенове.

Момчетата на Стефан Стоянов не оставиха никакво подозрение кой е по-класният отбор и изцяло справедливо се поздравиха с безапелационния триумф. " Жълто-черните " изпуснаха и редица положения пред вратата на " смърфовете ", с които можеха да стигнат до още по-изразителна победа.

Още в 9-ата минута Благовест Данчев центрира отдясно, а Димитър Тонев изпревари бранител и с обмислен удар се разписа за 1:0. В 16-ата минута Габриел Земярски опитва центриране, вратарят на гостите увисна и Иван Василев засече от чиста позиция, само че около гредата.

В 24-ата мниута Димитър Пройчев лиши кълбото и пусна към Иван Василев, който шутира от ъгъла на наказателното поле, само че над вратата. В 31-ата минута гостите стигнаха до най-чистото си състояние за целия мач, откакто дълга топка свари неподготвена защитата на " жълто-черните " и нападател се опита да трансферира излезлия Марио Усков, само че ударът бе доста неакуратен.

В ответната офанзива Крис Добрев навлезе на скорост към половината на Локомотив, залъга бранител и от 15 метра стреля, само че над гредата. Така се стигна до последната минута на първата част, в която Атанас Янков центрира, Иван Василев смъкна с глава и Димитър Тонев на празна врата повиши на 2:0.

През вторите 40 минути превъзходството на ботевистите бе цялостна, а " смърфовете " рядко успяваха да играят с топката. В 47-ата минута Димитър Тонев осъществя и трети гол във вратата на " черно-белите ", пристигнал след отлична композиция и извеждащ пас на Крис Добрев, а нисичкият нападател преодоля вратаря и от паднало състояние оформи своя хеттрик.

След този гол момчетата на Стефан Стоянов се забавляваха на терена, като започнаха да вършат извънредно многоходови офанзиви и владееха трайно кълбото. В 55-ата минута Слави Шопов откри Благовест Данчев, който стреля от 20 метра, само че над вратата.

Секунди по-късно Иван Василев лиши топката и останал самичък против вратаря стреля, а кълбото мина на метър от гредата. В 58-ата минута Крис Добрев насочи удар от междинна отдалеченост, само че той не затрудни стража, който улови.

В 61-ата минута Емил Колев се разноски сред няколко бранители и центрира, Димитър Тонев смъкна с глава към Иван Василев и нападателят опитва удар от сложна позиция, само че неопределено. В 65-ата минута Крис Добрев се регистрира с очевиден пропуск, откакто бе изведен на празна врата, само че от няколко метра пропусна.

В 70-ата минута следващата многоходова акция изведе Емил Колев самичък против вратаря на Локомотив и роденият в Габрово футболист не пропусна - 4:0. В идната минута Крис Добрев заби петия гол за " канарчетата ". Бургазлията лиши топката от отбраната на " черно-белите ", разноски се като на церемониал сред четирима бранители и откакто преодоля и вратаря на празна врата вкара за 5:0.

В 73-ата минута след офанзива с едно допиране Крис Добрев прати топката за шести път в мрежата, само че попадението бе анулирано поради засада. В 78-ата минута Стоян Николов също бе покрай това да запише името си измежду голмайсторите, само че ударът му от свободен удар се отби в напречната греда. В следащата минута нападател на Локомотив шутира от 20 метра, а ударът мина настрана от вратата на Марио Усков.

По този метод Ботев продължи отличната си серия против Локомотив, след триумфа в U19 през предишния уикенд. В идващия кръг Ботев U17 гостува на ПФК ЦСКА-София на 28.10 от 14:00ч. в село Панчарево.

Снимка: botevplovdiv.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР