Ботев Пловдив завърши наравно 2:2 срещу Зенит, във втората си

...
Ботев Пловдив завърши наравно 2:2 срещу Зенит, във втората си
Коментари Харесай

Ботев завърши наравно с шампиона на Русия - Зенит

Ботев Пловдив приключи наедно 2:2 против Зенит, във втората си контрола в Дубай. С гол от дузпа Тодор Неделев изведе своя отбор напред, а Артьом Дзюба възвърне равенството. През втората част руснаците обърнаха посредством Магомед Оздоев, а в самия край Маркиньос оформи крайния резултат с нов гол от бялата точка.

Срещата се игра от две полувремена по 40 минути, а четирите гола бяха най-малкото, които можеха да паднат.

" Канарчетата " стартираха по превъзходен метод, откакто поведоха още в шестата минута на дуела. Новото попълнение Мохамед Брахими напредна по левия фланг и опита центриране от границата на наказателното поле, само че топката срещна ръката на футболист на Зенит, а Тодор Неделев бе праволинеен от бялата точка.

След инкасираното попадение Зенит пое самодейността и натика Ботев в личната му половина. В средата на първата част руснаците получиха страховит късмет за равнене на резултата, само че Виктор Генев се намеси и предотврати попадение.

Малко по-късно Зенит въпреки всичко върна паритета посредством Артьом Дзюба. След центриране от корнер и безпорядък в наказателното поле на " канарчетата ", от непосредствена непосредственост капитанът осъществя за 1:1.

Второто полувреме стартира с хубава контраофанзива на “канарчетата”. Току напредна добре с топка в крайници и съумя да изведе Брахими отляво. Новото попълнение стреля от дребен ъгъл, само че вратарят на Зенит избави.

В 45-ата минута влезлият като запаса Александре Йерокин стреля от отдалеченост, само че положителната интервенция на Аргилашки, който размени Ханкич на вратата на Ботев, предотврати втори гол за “сините”.

В идващите минути Ботев пое самодейността и провежда няколко хубави офанзиви. В 51-ата минута Неделев опитва шанса си от далечна отдалеченост, само че извънредно неопределено. 2 минути по-късно рисково центриране на Ето’о бе ориентирано към Генев, който се размина на милиметри от топката.

Все отново Зенит бе тимът, който вкара идващия гол в мача. В 54-ата минута Йерокин напредна отдясно, центрира по земя и откри разкрилия се Оздойев. Той от своя страна стреля от точката за осъществяване на дузпа, само че кълбото рикошира в състезател на Ботев и това заблуди Аргилашки. Българският пазач съумя да избави с една ръка, само че топката още веднъж попадна в Оздойев, който на празна врата довкара и направи резултата 2:1.

В 60-ата минута Кузаяев опита диагонален удари, който мина на сантиметри от страничния дирек. 3 минути по-късно Неделев стреля рисково от директен свободен удар, само че още веднъж не съумя да откри очертанията на вратата.

В идващите минути пловдивският отбор още веднъж натисна своя противник и успяваше да внесе напрежение в противниковата половина. Това обаче не даваше стремежи резултат, защото Ботев не успяваше да изравни. В 71-ата минута Владислав Саус стреля от воле от близка отдалеченост, само че за благополучие изпрати топката високо над Аргилашки.

В 72-ата минута Маркиньос стреля рисково, а 5 минути по-късно Току също стреля неопределено. Пресата на Ботев даде резултат в 78-ата минута, когато Реда Рабей лиши кълбото от вратаря и го принуди да извърши нарушаване в наказателното си поле. Така българският отбор получи правото да извърши още един углавен удар, като този път Маркиньос бе прецизен за 2:2.

Това бе и последната инспекция на “канарчетата” в Дубай. Следващата контрола за отбора на Азрудин Валентич ще е против Царско село на 29.01.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР