Ботев Пловдив загуби с 0:2 от Легия Варшава в първата

...
Ботев Пловдив загуби с 0:2 от Легия Варшава в първата
Коментари Харесай

Ботев Пд загуби първата си контрола в Дубай

Ботев Пловдив загуби с 0:2 от Легия Варшава в първата си контрола в Дубай. Головете за първенеца на Полша вкараха Жозуе Пескуейра (36) и Игор Стрзалек (79). Срещата бе изгледана от притежателя на „ канарчетата “ Антон Зингаревич.

Ботев стартира мощно мача и още в 4-ата минута можеше да открие резултата, само че Димитър Тонев не съумя да преодолее вратаря Артур Боруц. Три минути по-късно Тонев преодоля няколко бранители на противника и изведе Брахими самичък против стража на Легия. Новото попълнение на пловдивчани овладя добре и шутира, само че настрана от вратата.

В 10-ата минута попадение на Росолек беше анулирано поради засада. Постепенно Легия изравни играта и в 16-ата минута Пескуейра стреля в навън след неточност на Николай Минков. В 27-ата минута Боруц мазета страховит шут на Брахими, а 4 минути по-късно още веднъж се намеси чудесно след удар на Маркиньос.

Легия обаче стигна първи до гол. В 36-ата минута Жозуе Пескуейра трансферира Аргилашки с хубав техничен удар от ъгъла на наказателното поле.
Тодор Неделев от фаул опита да върне попадението, само че стреля неопределено.

През второто полувреме и в двата отбора бяха направени доста промени. В игра се появиха много играчи от пейката, което разстрои играта и докара до по-малко голови положения пред двете порти. В 71-ата минута Антоан Бароан насочи неакуратен удар от границата на наказателното поле. Три минути по-късно Джеймс Ето'о стреля от междинна отдалеченост, само че право в ръцете на вратаря, който улови.

В 79-ата минута неточност в центъра на терена сложи началото на бърза офанзива за Легия, при която Игор Стрзалек бе изведен самичък против Аргилашки и прокара топката под плонжа на вратаря.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР