Ботев Пловдив загуби от Маритимо с 0:2 в реванша от

...
Ботев Пловдив загуби от Маритимо с 0:2 в реванша от
Коментари Харесай

Ботев Пловдив отпадна от Лига Европа

Ботев Пловдив загуби от Маритимо с 0:2 в реванша от третия прелиминарен кръг на Лига Европа. На " Ещадио дос Барейрос " футболистите на треньора Николай Киров не съумяха да постигнат рекорд в своята история и за пръв път да отстранят трети следващ противник в евротурнирите.

Още в 4-ата минута Омар Косоко опитва удар от отдалеченост, само че топката излезе в навън. Три минути по-късно домакините пробваха центриране, само че Иван Чворович се намеси и улови.

В 34-ата минута основният рефер Сърджан Йованович отсъди противоречива дузпа. Мартинш центрира от фаул в наказателното поле на Ботев, където Пламен Димов изблъска с ръце в гърба Родриго Пиньо, който падна и съдията свири дузпа за домакините. Зад топката застана Пиньо, който прати кълбото в мрежата на " канарчетата ".

В началото на второто полувреме Маритимо нокаутира гостите от Пловдив. Рикардо Валенте приключи мощна контраофанзива на домакините с голов удар диагонално в наказателното поле - 2:0.

В края на дуела Фернандо Виана се опита да означи почетно попадение, само че шутът му мина надалеч от задачата. Това бе и последната забавна обстановка на стадион " Ещадио дош Барейрош ".

Трябва да се означи, че срещата пропусна звездата на Ботев Тодор Неделев, който лекува травма. Омар Косоко пък изигра можи би последния си дуел за пловдивчани, като най-вероятно той ще бъде продаден в чужбина.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР