Ботев (Пловдив) срази Левски с 3:1 в мача им от

...
Ботев (Пловдив) срази Левски с 3:1 в мача им от
Коментари Харесай

Ботев Пловдив спря устрема на Левски

Ботев (Пловдив) съкруши Левски с 3:1 в мача им от петия кръг на efbet Лига. Тодор Неделев (45+4-дузпа) даде задатък на " канарчетата ", а в 65-ата минута Симеон Славчев си вкара автогол и го удвои, след което Антоан Бароан (75) направи разликата класическа. Радослав Цонев (80-дузпа) пък оформи крайния резултат.

Мачът стартира динамично с офанзиви и към двете порти по фланговете. Още в 4-ата минута Антоан Бароан имаше късмет да обстрелва вратата на Николай Михайлов от точката на дузпата след балонно центриране, само че ударът му мина настрана. Пет минути по-късно Симеон Славчев стреля рисково с глава, само че топката бе спряна от неговия съотборник Мартин Петков по пътя към вратата на Аргилашки.

В 13-ата минута Рабей засече центриране от корнер, а Михайлов мазета и топката попадна в Антоан Бароан, който от близко я прати във вратата, само че голът не бе приет след намесата на ВАР и отсъдена засада. Натискът на домакините продължи и в 19-ата минута Михайлов отрази с опитност отдалечен удар на Тодор Неделев. " Сините " също имаха късмет в 28-ата минута, когато Георги Миланов шутира от далечна отдалеченост, само че Георги Аргилашки се намеси и мазета топката в корнер. Шест минути по-късно Христос Шелис бе най-съобразителен при безредие в наказателното поле на " канарчетата ", само че шутира над вратата.

В добавеното време на първата част Па Конате се измъкна зад отбраната на гостите и бе арестуван за фланелката от Патрик-Габриел Галчев. Съдията Ивайло Стоянов уточни ялата точка за дузпа и изгони футболиста на Левски с пряк червен картон, а решението му бе доказано и след разглеждане на обстановката с VAR. Тодор Неделев пък не сгреши от 11-метровия углавен удар за 1:0, след което двата отбора се отдръпнаха на отмора.

Левски можеше да изравни пет минути след началото на втората част, само че Георги Аргилашки отрази с блестяща интервенция мощен удар на Мартин Петков от далечна отдалеченост. Три минути по-късно Филип Филипов бе изведен по дясното крило, само че след удара му Ники Михайлов боксира топката. Домакините продължиха да натискат и Емануел Току насочи мощен удар, който още веднъж бе избавен с крайник от Михайлов.

В 59-ата минута Христос Шелис се намеси уверено при удар на Филип Филипов, който се пребори за топката пред наказателното поле и навлезе в него. Четири минути по-късно Радослав Цонев шутира от директен свободен удар, даден за нарушаване на Дилан Мертенс против Здравко Димитров, само че не уцели вратата. В 65-ата минута Па Конате се оправи с Иваайло Найденов на левия фланг и центрира балонно в наказателното поле, където Симеон Славчев не се намеси ловко и с глава си вкара автогол за 2:0. В 71-ата минута домакините желаеха дузпа за влизане на Шелис в краката на Димитър Тонев. След ревизиране на обстановката от VAR не се стигна до осъществяване на 11-метров углавен удар. Четири минути по-късно Тонев центрира отляво, Бароан изпревари Иван Горанов и се разписа за 3:0.

В 79-ата минута Левски получи късмет да извърши дузпа за нарушаване на Филип Филипов против Здравко Димитров, който сподели добра техника и се измъкна доста добре сред двама бранители на „ канарчетата “. Радослав Цонев не сгреши от бялата точка и вкара за 3:1. В добавеното време Христос Шелис първо се опита да скъса фланелката и късите панталони на Антоан Бароан, а след това го избута в тил, само че не получи втори жълт картон. В последните секунди Радослав Цонев шутира по земя от директен свободен удар, а Георги Аргилашки хвана топката.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР