Ботев Пловдив спечели с 5:3 голов трилър срещу Ботев Враца.

...
Ботев Пловдив спечели с 5:3 голов трилър срещу Ботев Враца.
Коментари Харесай

Ботев взе голов трилър с 8 попадения във Враца

Ботев Пловдив завоюва с 5:3 голов трилър против Ботев Враца. Двубоят се игра на стадион " Христо Ботев " във Враца. Переа откри за домакините в самото начало на дуела, само че Ботев незабавно изравни посредством Карабельов, а до края на полувремето " канарчетата " водеха с 2:1 след гол на Фаустас. В 51-та минута Мажуга изравни, само че Уме Емануел малко по-късно още веднъж изведе Ботев напред в резултата. В 63-та минута врачани изравниха, само че след втори гол на Емануел и на Бароан Ботев стигна до триумфа във Враца.
Прочетете още


Двубоят стартира извънредно за Ботев Пловдив и още в третата минута домакините откриха Марко Мажуга стреля с глава, Ханкич мазета, само че топката отиде при Браян Переа, който на опразнената врата не сгреши за 1:0. Това беше дебютно попадение за Карабельов с екипа на Ботев.

Ботев отговори незабавно и изравни в 5-та минута, когато Переа пусна страховит извеждащ пас към Янис Карабельов, който преодоля Бариос и на опразнената врата вкара за 1:1. 

В 10-та минута Степанавичус стреля, само че право в Бариос, който улови.

Малко по-късно Ивелин Попов изведе Бароан, който стреля, само че около вратата, а в обстановката беше отсъдена и засада.

В 16-та минута Момчил Цветанов стреля от отдалеченост, само че Ханкич мазета.

В 27-та минута Ботев съумя да направи цялостен поврат. Бароан пусна страховит пас към Фаустас Степанавичус, който от границата на вратарското поле разстреля Бариос за 1:2. Също като Карабельов Фаустас означи за пръв път за Ботев.

В 32-та минута последва удар на Барбоса, само че Ханкич улови.

Домакините изравниха в 50-та минута с гол близнак на второто попадение на Ботев, откакто Момчил Цветанов центрира по земя, а Марко Мажуга от границата на вратарското поле не остави шансове на Ханкич за 2:2.

Лошите вести за Ботев продължиха незабавно, след като Фаустас Степонавичус се контузи и беше сменен наложително от Уме Емануел.

Само секунди, откакто се появи в игра в 55-та минута Уме Емануел съумя да релизира страховит гол, откакто той се проправи пространство за пукотевица и стреля от дъгана на пеналта, топката се удари в гредата и влезе в мрежата на Бариос за 2:3.

В 60-та минута след страхотна офанзива за Ботев Карабельов смъкна с гърди към Ивелин Попов, който стреля от воле, само че Бариос направи феноменално избавяне и мазета в корнер.

В 62-та минута Ботев Враца получи дузпа, откакто Балоянис игра с ръка в наказателното поле. Браян Переа застана зад топката и не сгреши за 3:3.

В 77-та минута Уме Емануел вкара втори гол, откакто получи топката от Кабельов, а по-късно овлавя, навлезе в пеналта и със страховит удар не остави шансове на Бариос за 3:4.

В 81-та минута Ботев вкара за пети път, откакто Карабельов смъкна с глава за Антоан Бароан, който стреля незабавно отвън пеналта и осъществя свръхестествен гол за 3:5.

В 87-та минута Бубакар Траоре проби и излезе самичък против Ханкич, само че вратарят на Ботев мазета с крайник.

С успеха Ботев Пловдив събра 15 точки и е 11-ти, а Ботев Враца остана 14-ти с 10 точки.

В четвъртък Ботев ще одобри Локомотив София.

Ботев Враца:  Федерико Бариос, Браян Мендоса, Мартин Христов (Мартин Кавдански 83 мин.), Луис Фелипе, Момчил Цветанов, Диого Барбоса (Бубакар Траоре 46 мин.), Стефан Велев, Спас Георгиев (Красимир Тодоров 83 мин.), Даниел Генов (Марио Киконда 71 мин.), Марко Мажуга (Жан Пиер да Силва 74 мин.), Браян Переа

Ботев Пловдив:  Хидайет Ханкич, Николай Минков (Джеймс Етоо 74 мин.), Атанас Чернев, Йонас Там, Константинос Балоянис, Янис Карабельов, Антонио Перера, Самуел Акере (Точукву Ннади 53 мин.), Ивелин Попов, Фаустас Степонавичус (Уме Емануел 53 мин.), Антоан Бароан (Мартин Секулич 82 мин.)
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР