Ботев Пловдив сложи край на тежката си серия от мачове

...
Ботев Пловдив сложи край на тежката си серия от мачове
Коментари Харесай

375 дни по-късно: "Ботев" спечели като гост

" Ботев " Пловдив постави завършек на тежката си серия от мачове без победа като посетител. " Канарчетата " се постановиха над " Дунав " Русе с 2:1 и записаха първи триумф отвън дома от 375 дни насам. За последно те победиха като посетител " Ботев " във Враца на 27 октомври 2018 година с 1:0.

Също по този начин това бе първи триумф за " жълто-черните " в шампионата от 24 август, когато в мач от седмия кръг се постановиха с 2:1 над " Витоша ".

Бразилецът Фернандо Виана се разписа на два пъти за пловдивчани, а за домакините прецизен бе Ахмед Ахмедов от дузпа в края на срещата.

" Ботев " приключи мача с човек по-малко след пряк червен картон на Джонатан Перейра.

Гостите поведоха в резултата в 13-ата минута с първия си прецизен удар. Фернандо Виана вкара за повторно във втори следващ мач след завръщането си в отбора. С огромен принос за гола бе Александър Тонев, който центрира добре в наказателното поле, а бразилският нападател се разписа на празна врата.

" Канарчетата " удвоиха в 49-ата минута, като още веднъж Тонев асистира на Виана.

В 85-ата минута " Дунав " получи правото да извърши 11-метров углавен удар за нарушаване на Перейра против Кавалканте. Играчът на " Ботев " бе изпъден, а Ахмедов осъществя за крайното 1:2.

Така " Ботев " Пловдив събра 13 точки и зае 10-ото място в Първа лига. " Дунав " има същия актив, само че е на 12-а позиция.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР