Ботев (Пловдив) ще премахне седалките в сектора за гости на

...
Ботев (Пловдив) ще премахне седалките в сектора за гости на
Коментари Харесай

"Ботев" ще махне седалките в сектора за гости на новия стадион за мача с "Левски"

Ботев " (Пловдив) ще отстрани седалките в бранша за посетители на за мача на откриването против " Левски " на 29 април. Преди ден и може да одобри мачове от Първа лига.

Седящите места обаче ще бъдат демонтирани поради ограничения за сигурност.

" Ще премахнем всички седящи места в бранша за посетители за мача с " Левски ", тъй като имам терзание, че могат да се хвърлят седалки към терена и по този начин целият стадион да тръгне към бранша за посетители и да развалим празника ", разяснява на конференция притежателят на компанията строител Илиян Филипов.

Преди няколко седмици в почитатели на гостите на стадиона на белите.

Строителят на стадиона на " Ботев " добави, че оборудването ще бъде напълно приключено до края на годината. В момента завърши първата фаза, само че стадионът може да приема мачове от Първа лига.

" Предстои сключване на анекса на следващия ден или вдругиден, чакаме решението на общинския съвет на Пловдив. Покривната структура на стадион и фасада ще създадем. Стадионът ще бъде 100% приключен до края на годината. Работим и по въпроса стадионът да получи 4-та категория от УЕФА ", добави той.

 След 10 години и десетки милиони вповече: стадионът на След 10 години и десетки милиони вповече: стадионът на " Ботев " още е в бъдещето

Кметът на Пловдив Здравко Димитров пък разгласи, че стадион " Христо Ботев " ще приема мачове на националния тим, който сега семейства в Разград.

" Пловдив е най-спортният град. Откриваме стадиона на 29 април. Пожелавам триумфи на клуба, на националния тим, тъй като съм сигурен, че ще има мачове на националния тим тук. "

Също по този начин той насочи благодарности към водача на ГЕРБ Бойко Борисов. Стадионът на " Ботев " и финансирането стана причина за скандал сред тях, след който, а Димитров остана на поста си, само че.

" Искам да изразя благодарността към господин Бойко Борисов, който обезпечи първото финансиране. "

" Справихме се. Няма такова друго оборудване в страната. Стадионът е прекрасен, стадионът е наш, дано има триумфи. Много е значимо да си го пазим. Всичко е съвършено до последния подробност, срокът беше доста къс ", сподели още Димитров.

Първият мач на новия стадион е на 29 април от 20 часа.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР