Ботев Пловдив се завърна към победите в Първа лига, след

...
Ботев Пловдив се завърна към победите в Първа лига, след
Коментари Харесай

Ботев Пловдив с класика срещу Берое в Битката за Тракия

Ботев Пловдив се завърна към успехите в Първа лига, откакто в среща от междинния 27-и кръг надигра с класическото 3:0 като посетител Берое Стара Загора в следващото издание на " Битката за Тракия ".

С триумфа си футболистите на Душан Керкез сложиха завършек на сушата си от четири следващи дуела без победа в българското състезание.

" Жълто-черните " откриха резултата в 23-ата минута, когато проведоха светкавична контраофанзива, при която Еманюел Уме пусна извеждащо подаване към Константинос Балоянис, а гъркът без съмнение преодоля противниковия пазач, давайки задатък на гостите.

Малко след половин час игра пловдивчани получиха право да изпълнят ъглов удар отляво на вратата на Берое, при който центрирането на Балоянис откри непокрития Георги Николов и той с глава осъществя за 2:0.



В началото на второто полувреме още веднъж българският юношески национал беше на вярното място, с цел да оформи крайното 3:0, възползвайки се този път от асистенция на Уме.

С двата си гола през днешния ден Георги Николов още веднъж излезе еднолично отпред в листата при реализаторите в Първа лига, като младият нападател към този момент има на сметката си 12 попадения през акцията, с едно повече от Александър Колев от отбора на Крумовград.

Иначе днешната победа оказа помощ на Ботев Пловдив да се изкачи до 8-ото място в класирането с 37 точки, до момента в който Берое към този момент остава на 10-ата позиция с 32 пункта.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР