Ботев (Пловдив) се класира в полуфиналите в турнира за Купата

...
Ботев (Пловдив) се класира в полуфиналите в турнира за Купата
Коментари Харесай

След неочаквани проблеми тийнейджър прати "Ботев" на полуфинал за купата

" Ботев " (Пловдив) се класира в полуфиналите в шампионата за Купата на България, макар че срещна огромни проблеми против втородивизионния " Ботев " (Гълъбово). Жълто-черните се нуждаеха от продължения, с цел да пречупят 10-ия във Втора лига, като завоюваха с 1:0.

В воин за пловдивчани се трансформира 18-годишният Димитър Тонев. Той вкара едиинственото попадение 100 минути след началото на срещата.

" Ботев " е третият полуфиналист след носителя на оценката " Локомотив " (Пловдив) и ЦСКА. През предишния сезон жълто-черните стигнаха до край.

Това е четвърто следващо класиране за пловдивчани на полуфинал.

В рамките на 90 минути отборът на Ферарио Спасов не изглеждаше стимулиран. Положенията пред вратата на отбора от Гълъбово бяха малко, а пловдивчани се ограничиха с изстрели от междинна и далечна отдалеченост.

Вместо това " Ботев " (Гълъбово) пропусна най-хубавото състояние, когато удар на Цветелин Радев беше избит от голлинията.

След 90 минути без гол, срещата влезе в продължения. Първите 15 минути бяха напът да изтекат без попадения, само че тогава " Ботев " (Пловдив) вкара след красива офанзива. 17-годишният Станислав Шопов подаде към влизащия на скорост Тонев и той не сгреши, вкарвайки в мрежата.

Попадението обърка проектите на тима от Гълъбово и до края на срещата съставът от Втора лига нямаше късмет да изравни.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР