Ботев Пловдив се изправя срещу състава на Славия в 1/8

...
Ботев Пловдив се изправя срещу състава на Славия в 1/8
Коментари Харесай

Трима се връщат за Ботев Пд срещу Славия за Купата

Ботев Пловдив се изправя против състава на Славия в 1/8 крайна среща за Купата на България. Двубоят е в събота от 12:00 ч. на ст. “Александър Шаламанов ” в столицата.
Това се явява 6-ти конфликт в шампионата за Купата на България сред двата тима. При последната среща, която още веднъж бе на 3-ти декември (през 2019 г), Ботев победи с 1:2 след две попадения на Тодор Неделев, които класираха “канарите ” напред в шампионата.

Ботев стартира своята подготовка в понеделник, като футболистите получиха 2 дни отмора след успеха над Черноморец (Балчик) в 1/16 крайна среща от Купата на България, извоювана с безапелационното 3:0 в морският град. Елвис Ману се отличи с две попадения, а дебютен гол за Ботев осъществя полу-защитникът Дилън Мертенс.

Отборът организира занимания през седмицата, като тренировките бяха разграничени във фитнеса и на терен. За Ботев се завръщат изтърпелите санкции заради насъбрани картони - Мохамед Брахими, Николай Минков и Самуел Супрайен.

От своя страна, отборът на Славия реализира сложен триумф в Своге против Спортист в среща от 1/16 финалите за Купата на България. “Столичани ” трябваше да чакат продълженията, с цел да си обезпечат място в идната фаза на шампионата.

Съперничеството сред двата тима в шампионата за Купата на България предвещава доста страсти и футбол, като до този миг няма среща, в която да няма маркиран гол и от двете страни. 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР