Ботев (Пловдив) разгроми за втори път Лудогорец само в рамките

...
Ботев (Пловдив) разгроми за втори път Лудогорец само в рамките
Коментари Харесай

Ботев разгроми Лудогорец и продължава напред за Купата при набор 2002 с общ резултат 7:1

Ботев (Пловдив) разгроми за повторно Лудогорец единствено в границите на една седмица. В мач-реванш от осминафиналите за Купата на БФС при набор 2002 " канарчетата " се постановиха с 3:0 над разградчани и с общ резултат 7:1 не престават в идващия кръг.

Момчетата на Иван Гешев преобладаваха тотално на изкуствения терен въз основата в " Коматево " и изцяло справедливо се поздравиха с крайния триумф. Мачът бе следен от националния селекционер Марчо Дафчев.

През първата част " зелените " не стигнаха до нито едно рисково състояние пред вратата на Ботев. В първите минути двата отбора се разузнаваха, само че с течение на времето " жълто-черните " натиснаха и играта се водеше напълно в половината на Лудогорец.

След поредност от статични положения пред вратата на " орлетата ", резултатът бе открит в 19-ата минута. Тогава Иво Казаков центрира от свободен удар вляво от вратата на Лудогорец, никой не игра с кълбото и то влетя в мрежата за 1:0.

След по-малко от 120 секунди Георги Трифонов бе изведен самичък против вратаря на " зелените ", само че се засуети и притичал бранител блокира удара му. В 28-ата минута Станислав Шопов опитва удар от границата на наказателното поле, а стражът улови без проблеми.

В 31-ата минута гостите насочиха първия си шут към вратата на Ботев, като Хидает Хюсеин стреля от свободен удар, само че право в ръцете на Баданов. 2 минути по-късно Георги Николов засече центриране отдясно, само че високо над вратата на " канарчетата ".

В 36-ата минута първенците на България удвоиха задатъка си. Станислав Шопов извърши три следващи корнера, като при третия опит Георги Трифонов засече с глава топката в мрежата за 2:0.

Втората част започва с нов бърз гол за " канарчетата ", пристигнал в 50-ата минута. Петър Итов пусна отличен извеждащ пас към Георги Трифонов, нападателят овладя и откакто надбяга бранител стреля около плонжа на вратаря за 3:0.

Това попадение отпусна " жълто-черните " и гостите от Разград стигнаха до няколко обстановки за гол. В 52-ата минута " зелените " извършиха късо ъглов удар и състезател на Лудогорец стреля технично, а кълбото се отклони от страничната греда.

В 59-ата минута ново центриране затрудни защитата на " канарчетата " и нападател стреля от придвижване, само че около вратата. В 63-ата минута Георги Трифонов се пребори чудесно за топката във въздуха и с глава продължи към Иво Казаков, който преодоля бранител и останал самичък против вратаря стреля, само че право в тялото му.

В ответната офанзива центриране от ъглов удар бе засечено с глава от състезател на разградския отбор, а топката за повторно се отклони от гредата. В 68-ата минута Иво Казаков отклони технично центриране отдясно, само че около задачата.

В 75-ата минута капитанът на гостите Хидает Хюсеин извърши свободен удар на 20 метра от вратата на Ботев, само че Милко Баданов с превъзходно избавяне резервира вратата си суха. В 77-ата минута Никола Райчев остана самичък против вратаря на гостите, само че си поведе дълго топката и пропусна. Секунди по-късно Мартин Манев лиши кълбото от бранител и останал очи в очи с вратаря стреля, а стражът мазета с крайник.

По този метод " канарчетата " се класираха за четвъртфиналите, където противник ще им бъде столичният Левски-Раковски. Първият мач е на 22.11 в София, а реваншът е на 29.11 в Пловдив.

Снимка: botevplovdiv.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР