Ботев (Пловдив) продължава кампанията си От класната стая на Колежа.

...
Ботев (Пловдив) продължава кампанията си От класната стая на Колежа.
Коментари Харесай

От Ботев поканиха учениците от две пловдивски училища на мача със Славия

Ботев (Пловдив) продължава акцията си " От класната стая на " Колежа ". За днешния мач на " канарчетата " със Славия предложения получиха две пловдивски учебни заведения - Хуманитарната гимназия " Св. Св. Кирил и Методий ", както и ОУ " Княз Александър I ".

В днешния ден представители на " жълто-черния " клуб посетиха Хуманитарната гимназия " Св. Св. Кирил и Методий ". Лично шефът на гимназията господин Емил Начев одобри билетите от " канарчетата " и с наслада съобщи, че ще се радва да посети мача на " Колежа ", както го е правил и в предходните домашен срещи. Над хиляда възпитаници, техните родители и учителското настоятелство на ХГ " Св. Св. Кирил и Методий ", както и това на ОУ " Княз Александър I " изявиха предпочитание да посетят мача сред Ботев и Славия.

" Пловдивската филантропична гимназия е неповторимо събитие в българската история, като тя е основана в най-критичния миг от Възраждането - на 1 септември 1850 година. В това учебно заведение Любен Каравелов се учи на дълг и вярна работа на народа, Васил Левски замисля основаването на революционната организация, а бъдещите ръководители на Априлското въстание се обричат на жертва за свободата на своя народ. Заслужава да се означи, че в Пловдивската гимназия са получили обучение и образование доста от духовните първенци на нацията, като Иван Вазов, Пейо Яворов, Пенчо Славейков, Димчо Дебелянов, Цанко Церковски, Людмил Стоянов, Георги Бакалов, Димитър Страшимиров, маестро Георги Атанасов, Панайот Пипков, проф. Асен Златаров и учените Любомир Чакалов и Боян Петканчин ", припомниха от Ботев (Пловдив) и прецизираха, че едно от първите стадиони на клуба е било на територията на гимназията.

Двубоят сред Ботев и Славия от 34-ия кръг на Първа лига е през днешния ден от 20:00 часа на стадион " Христо Ботев ".
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР