Ботев (Пловдив) приема Славия в среща от 12-ия кръг в

...
Ботев (Пловдив) приема Славия в среща от 12-ия кръг в
Коментари Харесай

Ботев ще търси важни три точки срещу борбения тим на Славия

Ботев (Пловдив) приема Славия в среща от 12-ия кръг в efbet Лига. Двубоят на „ Футболен комплекс Ботев 1912 “ стартира в 19:30 часа, а основен арбитър на мача е Георги Давидов. 

В конфликт между тях се изправят 15-ият и 6-ият във краткотрайното класиране на шампионата, като разликата сред тях е 11 точки. Ботев е на предпоследно място, като само Спартак (Варна) е с по-лош актив от „ канарчетата “. В предходния кръг Ботев загуби точно от Спартак във Варна с 2:3. Все отново се вижда възкръсване в играта на Ботев, откогато Желко Копич размени Азрудин Валентич на треньорския пост. Пловдивчани нямат право на повече неточности и се нуждаят от мощни мачове най-много вкъщи, в случай че желаят да реализират освен това през този сезон и да се доберат до местата, даващи право на присъединяване в плейоф за европейските клубни шампионати. 

Междувременно Славия не се показва по никакъв начин зле от началото на акцията и събра актив от 18 точки в 9 мача. Възпитаниците на наставника Златомир Загорчич ще търсят триумфа в Пловдив, с който да се приближат до Топ 4. Славистите идват в Пловдив след победа над Берое с 2:0 в домакинска среща от предходния кръг. 

По време на паузата в шампионата за мачовете на националните тимове Ботев напомпа мускули в контролна среща с Марица (Пловдив), приключила с триумф за „ канарчетата “ със 7:0. Трябва да се регистрира обаче, че втородивизионният отбор бе с много запаси и юноши в състава си. Ботев сподели предпочитание и въодушевление в играта си, което ще бъде от огромно значение в идващите мачове. 

Славия пък приключи наедно 1:1 с Хебър в инспекция, която бе всекидневен дебют за Владимир Манчев отпред на пазарджиклии. 

В последните три срещи сред двата тима за Първа лига, " канарчетата " побеждават в 2 от тях и приключват наедно при последното си посещение на стадиона в Овча Купел. 

БОТЕВ (ПД) - СЛАВИЯ

Вероятни сформира:

БОТЕВ (3-4-1-2): Ханкич; Пунчиц, Супрайен, Генев; Херман, Мертенс, Ето`о, Брахими; Рабей; Бароан, Ману
Старши треньор: Ж. Копич
СЛАВИЯ (4-2-3-1): Вуцов; Томбак, Чешмеджиев, Виячки, Соарес; Нгуена, Вълчев; Е. Стоев, Минчев, Тасев; Г. Иванов
Старши треньор: З. Загорчич

СЪДИЯ: Георги Давидов
СТАДИОН: " Ботев 1912 ", Коматево
НАЧАЛО: 19:30 часа
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР