Ботев (Пловдив) приема Славия в двубой от 34-ия кръг на

...
Ботев (Пловдив) приема Славия в двубой от 34-ия кръг на
Коментари Харесай

Славия се доближава все повече към баража, а Ботев ще търси първи успех на “Колежа”

Ботев (Пловдив) приема Славия в дуел от 34-ия кръг на efbet Лига. Срещата на “Колежа ” започва в 20:00 часа през днешния ден, а основен рефер ще бъде Васимир Ел-Хатиб.

Двата тима се намират в групата, разпределяща местата сред седмата и десетата позиция. Домакините в днешния дуел може да се каже, че към този момент няма защо да се борят до края на сезона и сигурно ще завършат акцията на десетото място. “Канарчетата ” са с 32 точки и са на 10 зад деветия Локомотив (Сф). При оставащи три кръга до края на шампионата, даже и Ботев да завоюва всяка една среща, тимът отново не може да стигне столичните “железничари ”.

Единственото нещо, за което могат да играят пловдивчани, е това да покажат добра игра и да зарадват своите почитатели с положителни резултати. До момента от началото на плейофите тимът е записал три загуби, в които има маркиран единствено един гол. Още по-лошото е, че досега, откогато откриха актуализирания стадион “Христо Ботев ”, Ботев няма нито едно попадение на сметката си и нито една победа пред лична аудитория. Всички тези негативи доведоха до ескалации в последния домашен мач на тима против Локо (Сф), а няколко дни по-късно и до раздялата с Бруно Балтазар. Неговото място зае Стефан Стоянов, за който днешният мач ще е първи отпред на “канарчетата ”.
 Старши треньорът на Ботев (Пловдив) дефинира група от 20 футболисти за семейството на Славия Старши треньорът на Ботев (Пловдив) дефинира група от 20 футболисти за семейството на Славия
Славия от своя страна от ден на ден се приближава до баража за Европа. Към момента “белите ” са първи в групата (седми в генералното класиране) и водят на 5 точки пред втория Арда. Ако през днешния ден отборът от Кърджали загуби или направи еднакъв с Локо (Сф), а Славия победи Ботев, то това автоматизирано ще значи, че още след този кръг момчетата на Ангел Славков могат да се готвят за бараж против четвъртия.

Иначе от началото на плейофите Славия към момента няма загуби - една победа и две загуби. “Белите ” са вкарали едвам два гола в тези три мача, само че отбраната им очевидно се оправя добре, защото имат единствено едно попадение в своята врата. Лошите вести за старши треньора са, че няма да може да разчита на цели петима свои футболисти. Владимир Николов и Емил Стоев ще изтърпят наказване поради насъбрани картони, а Светослав Вуцов, Кристиан Димитров и Кристиян Стоянов са контузени.
 Ангел Славков дефинира групата на Славия за гостуването на Ботев (Пд) Ангел Славков дефинира групата на Славия за гостуването на Ботев (Пд)
Само преди две седмици двата отбора играха един против различен в столицата и Славия победи с 1:0. По-рано през сезона “белите ” и “канарчетата ” се изправиха още три пъти - два пъти в постоянния сезон и един път в дуел за Купата. Равносметката от тези три мача е една победа за Ботев на “Коматево ”, едно нулево тъждество в София и една победа за Славия вкъщи.

БОТЕВ - СЛАВИЯ

Вероятни сформира:

БОТЕВ: Аргилашки, Работов, Генев, Супрайен, Херман, Переа, Ето`о, Минков, Бароан, Колев, Секулич 

СЛАВИЯ: Кръстев, Томбак, Виячки, Гасама, Керчев, Попадийн, Тасев, Соарес, Минчев, Иванов, Ахмедов 

Стадион: " Христо Ботев ", Пловдив 
Съдия: Васемир Ел-Хатиб 
Начало: 20:00 часа

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР