Ботев (Пловдив) постигна минимална победа с 1:0 над Дунав в

...
Ботев (Пловдив) постигна минимална победа с 1:0 над Дунав в
Коментари Харесай

Ботев взе трудна победа при гостуването на Дунав и остана на върха в U17

Ботев (Пловдив) реализира минимална победа с 1:0 над Дунав в отсрочен мач от 10-ия кръг на Елитната юношеска група до 17 години. Двубоят се игра на извънредно тежкия терен на Русенския университет в крайдунавския град.

" Канарчетата " преобладаваха тотално над своя противник, като единствено само положителните изяви на вратаря Цветелин Енчев ги лишиха от по-убедителен триумф. От своя страна домакините не сътвориха нито едно чисто състояние пред вратата на Марио Усков.

В 10-ата минута Благовест Данчев шутира от 20 метра, само че около вратата. В идната минута Емил Колев бе изведен самичък против вратаря на " сините ", пусна около него и на празна врата стреля, само че над напречния дирек.

В 17-ата минута " жълто-черните " сътвориха нов сериозен пропуск, откакто Атанас Янков центрира отляво и Емил Колев остана очи в очи с Енчев, само че и този път не съумя да го преодолее и стреля в тялото му. В 25-ата минута Емил Колев навлезе по левия фланг, само че вместо да комбинира с останалия на чиста позиция Иван Василев реши да шутира и не затрудни вратаря, който улови без проблем.

В 30-ата минута Димитър Тонев на собствен ред се озова самичък против вратаря на Дунав, само че и неговият удар бе отразен от стража. 5 минути по-късно серията от пропуски продължи и Емил Колев от чиста позиция опитва да трансферира стража, само че несполучливо.

Натискът на пловдивчани даде нужния резултат след 120 секунди, само че попадението падна със сериозна доза шанс. Димитър Тонев остана очи в очи с вратаря и шутира, стражът избави, а кълбото попадна в Емил Колев, който от отлична позиция също стреля, вратарят още веднъж мазета, само че този път в Иван Василев, който от метър пред голлинията нямаше по какъв начин да пропусне.

Второто полувреме предложи повече борба на тежкия терен и чистите положения бяха по-малко. В 60-ата минута вратарят на домакините мазета кълбото и Габриел Земярски от сложна позиция опитва да стреля, само че след рикошет в тялото на бранител кълбото не посети опразнената врата, а излезе в ъглов удар.

В 62-ата минута Атанас Янков проби чудесно по десния фланг и центрира към Иван Василев, а нападателят с глава стреля неопределено. В 68-ата минута центриране отдясно бе засечено с глава от нападател на Дунав, само че след рикошет в тялото на бранител кълбото бе уловено от Марио Усков.

В ответната офанзива Габриел Земярски проби на скорост и откакто преодоля няколко бранители стреля, а вратарят мазета в ъглов удар. При последвалото осъществяване Димитър Пройчев направи удивителен пропуск, откакто се размина с топката на метър от вратата.

В 72-ата минута Димитър Пройчев стреля непосредствено от свободен удар, а вратарят мазета влизащата под гредата топка. Една минута преди края на постоянното време пропуските на " канарчетата " можеха да бъдат осъдени, откакто нападател в " синьо " засече центриране от свободен удар, само че топката мина високо над гредата.

По този метод Ботев остана на върха в U17, като събра актив от 31 точки след изиграването на 12 кръга. В идващия кръг " канарчетата " са домакини на Етър в неделя от 14:00ч. въз основата в " Коматево ".

Снимка: botevplovdiv.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР