Ботев (Пловдив) посреща в среща от 1/8-финалите за Купата на

...
Ботев (Пловдив) посреща в среща от 1/8-финалите за Купата на
Коментари Харесай

Ботев се надява да си стъпи на краката срещу ЦСКА 1948

Ботев (Пловдив) посреща в среща от 1/8-финалите за Купата на България. Двата отбора се изправят един против различен още по обяд в 12:00 часа в Коматево. Със сигурност всеки от тях ще се стреми да измъкне успеха и да направи нова крачка напред в шампионата.

За домакините срещата е извънредно значима. " Канарчетата " се намират в тежка серия от 9 следващи мача без победа и тимът търси метод да спре пропадането. Успех над столичани може да върне самочувствието на тима и да му даде нови сили за мачовете до края на сезона.

ЦСКА 1948 обаче наподобява като любимец в този мач. " Червените " унизиха Ботев в конфликта сред двата отбора в шампионата през есента, побеждавайки го с 5:0. Сега пловдивчани ще търсят отплата, само че дали ще съумеят да я реализиран е огромният въпрос.

От друга страна Купата на България е шампионат, в който Ботев обичайно се показва добре. В последните години " Канарчетата " обичайно доближават най-малко до 1/2-финал, а през сезон 2016/17 даже подвигнаха трофея.

Домакините няма да могат да разчитат на контузените Неделев и Цикарски. Така стартовата единайсеторка най-вероятно ще бъде формирана от Аргилашки на вратата и Работов, Генев и Янсон в отбрана. Филипов и ще бъдат на крилата, а Току и Шоколаров ще са двойката опорни полузащитници. Сисе и Тонев ще бъдат атакуващите халфове, които ще работят зад нападателя Илиев.

За гостите пък ще липсва осъденият. Очаква се на терена да излязат Наумов на вратата и в защита Алексъндор Александров, Петров, Марин и Лясков. Чочев и Шопов ще са отбранителните халфове, а Русев ще извършва ролята на плеймейкър. и Топузов ще са на двете крила, а Митков ще води офанзивата.

Купа на България, 1/8-финал:

БОТЕВ (ПЛОВДИВ) - ЦСКА 1948

Вероятни сформира:

БОТЕВ: Аргилашки, Работов, Генев, Янсон, Филипов, Па Конате, Шоколаров, Току, Тонев, Сисе, Илиев

ЦСКА: Наумов, А. Александров, Петров, Марин, Лясков, Чочев, Шопов, Русев, Д. Александров, Топузов, Митков

Стадион: База Коматево
Съдия: Георги Давидов
Начало: 12:00 часа

Снимки: Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР