Ботев (Пловдив) посреща Монтана с амбицията да постигне първа победа

...
Ботев (Пловдив) посреща Монтана с амбицията да постигне първа победа
Коментари Харесай

Ботев преследва първа победа при Валентич

Ботев (Пловдив) посреща Монтана с упоритостта да реализира първа победа под управлението на новия си треньор Азрудин Валентич. " Канарчетата " са на нежеланото 12-о място в класирането и отсам до края на сезона би трябвало да са безапелационни на личен терен. Евентуален триумф ще разреши на пловдивчани да изпреварят днешния си противник и да се настанят в средата на таблицата.

Монтана взе доста скъпа победа в предходния кръг, когато надделя с 1:0 ЦСКА 1948. На старта на пролетния дял тимът на Атанас Атанасов загуби с 0:2 от Левски, само че и тогава сподели порядъчен футбол. Преди това монтанчани нямаха триумф в 9 следващи турнирни мача.

Най-новото попълнение на Ботев Маркиньос ще бъде картотекиран на следващия ден и евентуално ще дебютира в осминафинала за Купата на България против ЦСКА 1948, а през днешния ден офанзивата на " жълто-черните " ще води Атанас Илиев. Таранът е заплашен от наказване, в случай че получи жълт картон. Анвар Елионуси е в групата на " канарчетата " и съвсем несъмнено ще се появи след почивката. Славчо Шоколаров не е упражнявал пъноценно през седмицата и е по-вероятно да остане на пейката.

Монтана ще бъде без санкции Сергей Георгиев. За първи път в групата попадна нападателят Димитър Законов. Старши треньорът Атанас Атанасов ще разчита на дисциплинирана игра в отбрана, а напред главното оръжие на отбора ще е скоростта на Тони Тасев. Николай Минков също ще играе покрай изнесения в предни позиции Росен Кръстев.
В срещите сред тези два отбора домакинският фактор е мощно изразен. Всяка от последните пет срещи беше извоювана от отбора, който домакинстваше. За да намерим победа на един от двата тима като посетител, би трябвало да се върнем до 2013 година, когато " канарчетата " се постановиха с 2:0 на " Огоста ".

През есента Монтана повали " жълто-черните " с 3:1. Атанас Илиев вкара против някогашния си тим и даде преднина на Ботев, само че още до почивката Билал Бари и Стефан Цонков обърнаха нещата в интерес на домакините, а в края Тони Тасев затвърди триумфа на Монтана.

efbet Лига - 19 кръг:

БОТЕВ (ПЛОВДИВ) - МОНТАНА

Вероятни сформира:

БОТЕВ ПД (3-4-2-1): Аргилашки; Янсон, Генев, Младеновски; Ф. Филипов, Еспиноса, Рабей, Конате; Току, Д. Тонев; А. Илиев
Старши треньор: А. Валентич
МОНТАНА (4-1-4-1): Макенджиев; Башлиев, Цонков, Михов, Кики; Р. Терзиев; Минков, Я. Ангелов, Каменов, Т. Тасев; Кръстев
Старши треньор: А. Атанасов

СЪДИЯ: Иво Андреев
СТАДИОН: " Ботев 1912 "
НАЧАЛО: 14:30 часа

efbet Лига 19 кръг, неделя 28 февруари  Ботев (Пловдив) 14:30предстои  Монтана
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР