Ботев (Пловдив) посреща Левски в дербито на двете разочарования на

...
Ботев (Пловдив) посреща Левски в дербито на двете разочарования на
Коментари Харесай

Ботев срещу Левски в дербито на разочарованията

Ботев (Пловдив) посреща Левски в дербито на двете разочарования на сезона в Първа лига. Мачът е от втория кръг на плейофите в групата за систематизиране на местата от седмо до десето. Единствената разтуха за двата отбора е, че заобиколиха борбата за ооцебяване. Жълто-черните не могат да се надяват да стигнат до седмата позиция, осигуряваща присъединяване в бараж за Лигата на конференциите. Левски изостава на 9 точки от Черно море.

Ботев претърпя проваляне с 1:3 от Черно море във Варна. " Канарчетата " получиха два гола още до 6-ата минута и по-късно беше доста мъчно да се опълчват на домакините. Левски започва плейофната фаза с победа с 2:0 против Царско село. Голямата вест от този мач беше завръщането в игра на до неотдавна контузения Борислав Цонев, който даже съумя да се разпише.

Пловдивчани още веднъж ще са с прекроена отбрана. Филип Филипов е осъден и мястото му като десен бек ще заеме Па Конате. Мите Цикарски ще играе отляво, а в центъра на защитата ще си партнират Виктор Генев и Марио Младеновски. В офанзива ще се разчита на Атанас Илиев, който ще има поддръжката по фланговете на Маркиньос и Реда Рабей.

Борислав Цонев няма да стартира за Левски от първата минута, само че сигурно ще влезе след почивката. Живко Миланов счита да пусне в предни позиции Андриан Краев, а зад него ще работят Здравко Димитров, Марин Петков и Мартин Петков. Драган Михайлович още веднъж ще играе до Мартин Райнов в средата на терена, а двойка центрлани бранители ще са Живко Атанасов и Начо Монсалве.

През сегашния сезон " сините " нямат победа против пловдивчани. Те изгубиха с 1:2 визитата си в Коматево, като Атанас Илиев вкара и двата гола за Ботев, а Боби Цонев върна едно попадение от дузпа. Мачът на " Герена " приключи 2:2. Любопитното е, че Атанас Илиев още веднъж се разписа два пъти във вратата на столичния гранд. Головете за Левски бяха дело на Найджъл Робърта и Мартин Петков.

Ботев има позитивен баланс в домакинските си мачове против Левски - 32 победи, 14 равенства и 23 загуби. Головата разлика в тях е 96:86 в интерес на " канарчетата ". Общо в елита двата тима са се срещали 139 пъти, като Левски е постигнал 76 победи, равенствата са 40, а успехите на пловдивчани - 40.

efbet Лига - 28 кръг:

БОТЕВ (ПЛОВДИВ) - ЛЕВСКИ

Вероятни сформира:

БОТЕВ ПД (4-1-4-1): Аргилашки; Конате, Младеновски, Генев, Цикарски; Еспиноса; Маркиньос, Шоколаров, Току, Рабей; А. Илиев
Старши треньор: А. Валентич
ЛЕВСКИ (4-2-3-1): Микулич; Найденов, Атанасов, Монсалве, Галчев; Михайлович, Райнов; Мартин Петков, Марин Петков, З. Димитров; А. Краев
Старши треньор: Ж. Миланов

СЪДИЯ: В. Ел-Хатиб
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР