Ботев Пловдив победи ЦСКА с минималното 1:0 като гост в

...
Ботев Пловдив победи ЦСКА с минималното 1:0 като гост в
Коментари Харесай

Ботев Пловдив взе минимална преднина срещу ЦСКА след първия полуфинал за Купата на България

Ботев Пловдив победи ЦСКА с минималното 1:0 като посетител в първия двубой сред двата отбора от полуфиналите в шампионата за Купата на България.

Единственото попадение под проливния дъжд на Националния стадион " Васил Левски " осъществя Уме Емануел при започване на второто полувреме, като по този метод той обезпечи на " жълто-черните " лек задатък преди реванша, който ще се организира на стадион " Христо Ботев " в Пловдив на 1 май.

Иначе срещата довечера започва с преимущество за домакините, за които това беше дебютен мач след уволнението на старши треньора Нестор Ел Маестро и замяната му със Стамен Белчев.



Първата по-сериозна заплаха пред вратата на Ботев пристигна малко след приключването на четвърт час игра, когато Данило Асприлия можеше да се възползва от неразчетени дейности на стража Хидайет Ханкич. Колумбиецът обаче се подхлъзна сега на своя удар, който в последна сметка се отби от гредата.

До почивката Улаус Скарешем на два пъти стреля рисково, като при втория му опит топката мина на сантиметри около задачата, запазвайки нулевото тъждество.

Броени секунди след началото на второто полувреме пристигна и първият прецизен удар за " канарчетата ", който за тяхна наслада се трансформира и в гол. Ивелин Попов изведе чудесно Уме Емануел и нигериецът пусна кълбото около Густаво Бусато за 1:0. Първоначално насладата на гостите беше охладена от вдигнат байрак за засада, само че след обзор на обстановката с ВАР арбитърът Драгомир Драганов и неговите сътрудници решиха, че всичко е изцяло постоянно и по този начин съставът на Душан Керкез поведе в резултата.



В 61-ата минута на дуела феновете по трибуните станаха очевидци на грозни подиуми, когато Ивелин Попов и Браян Кордоба потърсиха физическа разпра, а техните дейности принудиха и хора от скамейките на двата тима да влязат на терена в опит да потушат напрежението. След като то въпреки всичко бе овладяно, основният арбитър Драганов взе решение да изгони провинилите се, оставяйки и двата отбора с по 10 души.

Във времето до края ЦСКА предстоящо бе малко по-активен поради изоставането си, като надълбоко в продължението на срещата Станислав Шопов можеше да донесе равенството, отбелязвайки във вратата на някогашния си клуб, само че изстрелът на халфа от отдалеченост беше отразен от Хидайет Ханкич и по този начин нежната преднина на Ботев Пловдив оцеля.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР