Ботев (Пловдив) победи ЦСКА с 1:0 в първия мач от

...
Ботев (Пловдив) победи ЦСКА с 1:0 в първия мач от
Коментари Харесай

ВАР и Драганов помогнаха на Ботев за победа срещу ЦСКА, но всичко ще се реши в реванша

Ботев (Пловдив) победи ЦСКА с 1:0 в първия мач от полуфиналния конфликт от Купата на България. Уме Емануел означи гол след доста противоречиво състояние в 46-ата минута.

Мачът стартира извънредно забавно, а ЦСКА контролираше протичащото се на терена. Още в 5-ата минута Тобиас Хайнц получи топката и насочи изстрел към вратата на пловдивчани, само че кълбото мина около вратата. Главният арбитър отсъди и нарушаване незабавно по-късно.

Домакините продължиха да натискат съперника си и това даде резултат в 15-ата минута. Тогава те стигнаха до свободен удар и топката бе центрирана в наказателното поле, след което Хидайет Ханкич съумя да избие, само че в краката на Данило Асприля. Той насочи рисков удар, пращайки топката в левия непряк дирек на вратата.

В 23-ата минута отбраната на Ботев не се оправи добре и топката попадна в Улаус Скаршем, чийто удар мина високо над напречната греда.

В 32-ата минута пристигна и най-хубавата част в сметката на ЦСКА. Скаршем остана самичък на дъгата на наказателното поле и насочи шут към вратата. А стражът на пловдивчани даже нямаше опция да помръдне. За негово благополучие, изстрелът на Скаршем не съумя да се трансформира в попадение, като мина настрана от десния дирек.

Ботев (Пловдив) означи гол посредством Уме Емануел едвам 30 секунди след подновяването на играта. Ивелин Попов изведе с прелестен пас Уме Емануел, който съумя да пусне топката около стража на " алените ". Беше вдигнат обаче байрак за засада, а ВАР сподели, че Емануел не е бил в нарушаване и по този начин пловдивчани към този момент са напред в резултата. Това беше и въобще първата опция за Ботев за попадение и те го осъществиха.

Почти незабавно по-късно " канарчетата " можеха да поведат 0:2. Мохамед Брахими се откъсна от отбраната на " алените ". Той беше спрян преди да насочи удар.

В 58-ата минута Ботев (Пловдив) пропуснаха изключителна опция. Момчетата на Душан Керкез провежда добра офанзива. В наказателното поле Балоянис центрира към Брахими, който се размина с топката и не съумя да стреля към вратата от напълно близко разстояние.

В 62-ата минута Напрежението сред двата отбора ескалира, откакто Ивелин Попов фаулира Браян Кордоба в центъра на терена. Кордоба реши да отговори и двамата се спречкаха. Спорът сред двамата бързо мина в меле сред всички играчи на терена, като и част от щабовете на двата отбора също нахлуха на терена. Това накара съдията да покаже червени картони и на двамата футболисти!

ЦСКА сътвори първото си състояние във втората част чак в 75-ата минута. Скаршем откри Джонатан Линдсет, който бе оставен непокрит в наказателното поле. Линдсет обаче опитва удар с левия крайник, само че топката отиде в навън.

В 81-ата минута ЦСКА бе лишен от чиста дузпа! Джонатан Лидсет бе притиснат от трима бранители на Ботев (Пловдив) и бе жестоко изблъскан в наказателното поле. " Червените " предявиха своите искания, само че реферът Драгомир Драганов реши обстановката като обикновено единоборство и даже ВАР не преразгледа обстановката!

До края на мача " канарчетата " резервираха преднината си и записаха успеха.

Решителният реванш ще бъде на 1 май.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР