Ботев Пловдив победи Славия с 1:0 в мач от 3-ия

...
Ботев Пловдив победи Славия с 1:0 в мач от 3-ия
Коментари Харесай

Славия си намери майстора, Ботев спечели, Неделев игра

Ботев Пловдив победи Славия с 1:0 в мач от 3-ия кръг на efbet Лига, нанасяйки му първо проваляне в шампионата. Това се случи в мач №150 на Златомир Загорчич. Победното попадение пристигна в 64-ата минута, а негов създател стана Емануел Току. В игра за "канарчетата " се появи и огромната звезда на Ботев - Тодор Неделев.

Срещата стартира много динамично като и двата отбора започнаха с офанзивите към двете порти. В първите десетина минути играчи и на двата отбора стреляха към съперниковите вратари, само че по този начин и не откриха задачата.

Макрилос също опитва мерника си, само че и той не сполучи. Славия контролираше мача, само че офанзивите по този начин и не намираха точната цел.

В 41-ата минута опит за офанзива на Хосе Мартинс - Маркиньос беше спряна с опитност от Виячки. Малко по-късно Бароан стреля със задна ножица, само че топката не откри задачата. В идната офанзива и малко преди края на първата част Току стреля с мощен шут, само че Христов застана на пътя на топката и тя излезе в корнер.

Славия още веднъж беше по-опасният отбор и през втората част. В 52-ата минута удар на Кирилов не откри задачата. Пет минути по-късно Бароан стреля от границата на наказателното поле, топката не откри задачата.

Ботев откри резултата с гол в 64-ата минута на срещата, Току стреля тъкмо от далечно разстояние и изненада Вуцов, с цел да изведе тима си напред в резултата. Малко по-късно Бароан стреля, само че топката не сполучи да влезе в мрежата.

След 234 дни в игра за Ботев се появи и огромната звезда на отбора Тодор Неделев, който лекуваше травма, а това се случи в 77-ата минута на срещата. Това е и първи дуел за играча през календарната 2021 година.

Славия нацели гредата след удар на Соарес, откакто "белите " получиха правото да изпълнят заобиколен свободен удар за връщане към вратаря, а това се случи в 85-ата минута. До края на дуела Славия опита да стигне до равенството, само че не сполучи. Така Ботев завоюва 3-те точки.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР