Ботев Пловдив победи с 3:2 у дома ЦСКА в първия

...
Ботев Пловдив победи с 3:2 у дома ЦСКА в първия
Коментари Харесай

"Ботев" Пловдив прекърши 10 от ЦСКА в зрелищен мач

" Ботев " Пловдив победи с 3:2 вкъщи ЦСКА в първия им полуфинален конфликт за Купата на България. Двата тима изнесоха ужасно представление пред препълнените трибуни на стадиона в Коматево.

Възпитаниците на Николай Киров дръпнаха с 2:0 доникъде на полувремето с голове на Тодор Неделев от дузпа и Антонио Вутов, а Али Соу върна едно попадение, също от бялата точка. Още при започване на втората част " алените " останаха с 10 души на терена след червен картон на Жанио Бикел, все пак гостите изравниха с хубав гол от директен свободен удар на Рубен Пинто в средата на втората част.

До края на мача Ботев се хвърли на взлом и съумя да грабне успеха с гол на Феребори Доре, след което " канарите " пропуснаха да вкарат и четвърто попадение.
Снимка: Lap.bg
Двубоят в Коматево стартира равностойно до 14', когато Лазар Марин завоюва дузпа, превърната в гол от Тодор Неделев с безмилостен удар в горния десен ъгъл на Черниаускас за 1:0. Така плеймейкърът на " Ботев " увенча своя мач №200 с жълто-черната фланелка с попадение, а по-късно добави към него и две асистенции.

Първата от тях пристигна в 26', когато Джонатан Перейра завоюва единоборство в центъра и обезпечи пространство за контраофанзива пред Неделев. Осмицата на " Ботев " пусна отличен пас за Антонио Вутов, който финтира по страховит метод бранител в червен екип и с удар по тревата удвои задатъка на домакините - 2:0.

" Ботев " яхна вълната на ентусиазма, който обаче бе посърнал единствено 7 минути по-късно, когато реферът Николай Йорданов отсъди дузпа за игра с ръка на Джонатан, а Али Соу бе прецизен от 11-те метра за 2:1.
Снимка: Lap.bg
Това бе всичко по-интересно преди почивката, а втората част стартира чудесно за " Ботев ". Още в 53' гостите останаха без отбранителния си халф Жанио Бикел, който бе отхвърлен от терена за втори жълт картон.

Противно на логиката незабавно след аления картон настъпи най-лошият интервал за пловдивчани в мача. В рамките на към четвърт час гостите реализираха напън, основно посредством серия от статични положения, в които един път гредата оказа помощ на Даниел Кайзер. Така се стигна до 69', когато Рубен Пинто извърши чудесно директен свободен удар и изравни за 2:2.
Снимка: Lap.bg
Последните 20 минути минаха при тотално превъзходство на " Ботев ". Възпитаниците на Николай Киров притиснаха своя съперник в личната му половина и закономерно това даде резултат в 84', когато с талантлив пас през сгъстената " алена " отбрана Тодор Неделев изведе на стрелкова позиция влезлия на промяна Феребори Доре, който прониза Черниаускас за 3:2.

В 88' Тодор Неделев и Антонио Вутов сътвориха същински шедьовър с двойно подаване, при което Вутов изведе с пета Неделев на чиста позиция, само че националът опита да подава, вместо да приключи самичък офанзивата, и в последна сметка до гол не се стигна.

Така " Ботев " ще пътува за реванша на 24 април с гол задатък.

Снимка: Lap.bg
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР