Ботев Пловдив победи руския Урал с 2:1 в приятелски двубой

...
Ботев Пловдив победи руския Урал с 2:1 в приятелски двубой
Коментари Харесай

Ботев Пд тресна руснаци, Славия извъртя равен с Марибор

Ботев Пловдив победи съветския Урал с 2:1 в другарски дуел в Дубай, където валя пороен дъжд. „ Канарчетата “ стигнаха до триумфа с два попадение от контраатаки при започване на срещата.

В първите минути играта бе равностойна, като още във втората минута удар на Николай Минков се отклони от тялото на защитник и мина над вратата.

В 9-ата минута рисков пробив отляво по офанзивата на Урал приключи с прецизен удар, който бе отразен от Георги Аргилашки. В рамките на идващите 120 секунди Ботев осъществя два бързи гола.

В 10-ата минута Рой Херман пусна отличен пас към Мартин Секулич. Нападателят остана очи в очи с вратаря и стреля, стражът отрази първия удар, само че топката още веднъж остана в Секулич и хърватинът вкара за 1:0.

След по-малко от две минути още веднъж Секулич бе забъркан в попадение на „ жълто-черните “. Нападателят подаде по съвършен метод към Емануел Уме, който от придвижване разстреля стража за 2:0.

В 16-ата минута мощен удар към вратата на пловдивчани бе париран от Аргилашки. Последваха няколко офанзиви за съветския отбор, само че без прецизен удар.

Такъв пристигна в 34-ата минута, когато състезател на „ белите “ получи пред наказателното поле и опитва да трансферира Аргилашки, само че стражът на ботевистите се намеси решително и избави.

Последва серия от удари към вратата на Урал, като с шутове се регистрираха Минков, Прокопиев, Секулич и Уме.

Руският отбор започва по-активно след почивката и в първите минути играта се водеше в половината на Ботев. В 52-ата минута продължителна офанзива на „ белите “ приключи с центриране отляво и последва удар от придвижване, минал около вратата.

Силните минути на руснаците дадоха нужния резултат в 59-ата минута. Атака отляво приключи с остро центриране и нападател засече от придвижване, разписвайки се за 2:1.

Няколко минути по-късно „ белите “ бяха покрай равенството, само че състезател на Урал стреля неопределено от близка отдалеченост. С течение на второто полувреме дъждът се ускори и затрудни двата отбора.

В 69-ата минута удар към вратата на Ботев бе отразен от Аргилашки. В 76-ата минута удар на Красиан Колев бе избавен от стража на Урал.

В 81-ата минута късо осъществяване на корнер приключи с удар към вратата на Ботев, който бе неакуратен. В минутите до края липсваха чистите положения и „ канарчетата “ се поздравиха с победа.

В петък Ботев ще изиграе последната си контрола по време на лагера в Дубай. Съперник на „ канарчетата “ ще бъде един от най-силните съветски тимове – Спартак Москва.

Състав на Ботев: Георги Аргилашки, Рой Херман, Мартин Секулич, Джеймс Етоо, Николай Минков, Точукву Ннади, Джаспър Ван Хертъм, Атанас Чернев, Уме Емануел, Роберто Пунчец, Михаил Прокопиев

Славия приключи 1:1 в контролна среща против първенеца на Словения Марибор. Двата отбора изиграха много равносилен дуел и разумно не съумяха да се победят, като си размениха по едно попадение. Още при започване на мача Жан Випотник откри (5’) с прекрасен удар по земя след асистенция на някогашната звезда на Аталанта Йосип Иличич.

В края на дуела обаче Натан Гасама (86`) съумя да се разпише и донесе равенството на българския отбор. Това бе трета контрола на “белите ” в Турция

В първите минути на дуела Славия опита да натисне своя противник, само че проведените офанзиви не доведоха до нищо забавно. При първата си опция обаче Марибор успря да открие резултата. В 5-ата минута Йосип Иличич получи отдясно, направи няколко крачки и подаде на Жан Випотник. Нападателят пое и с удар по земята от дъгата на наказателното поле матира Светослав Вуцов - 0:1.

В идващите 20-ина минути двата отбора стояха равностойно на терена, като в един миг Славия даже можеше да изравни, само че безрезултатно. В 25-ата минута Марибор провежда хубава офанзива отляво, след която последва центриране, от което пък се възползва Иличич. Бившият футболист на Фиорентина и Аталанта остана непокрит в наказателното поле и опита атрактивен ножичен удар, само че топката мина около вратата на Вуцов.

До края на първото полувреме двата отбора стояха равностойно на терена, като офанзиви имаше и към двете порти. Все отново обаче забавните положения липсваха и множеството удари или не представяха опасност за вратаря, или бяха блокирани.

Първата действителна голова опция за “белите ”, които играха с черен състезателен екип, се откри в 52-ата минута, когато Ахмед Ахмедов насочи рисков удар с глава след центриране на Людовик Соарес. Вратарят на Марибор обаче се намеси добре. Няколко секунди по-късно Соарес стреля от далечна отдалеченост по земя, само че в навън.

В 69-ата минута доста рисково центриране отдясно докара до това Иван Брнич да засече топката от въздуха и да насочи удар от много близка отдалеченост. Кълбото обаче профуча около вратата на Светльо Вуцов, а след това се видя, че футболистът на Марибор е бил и в засада.

С оглед на целия равносилен и относително спокоен мач, който двата отбора изиграха, пристигнаха много атрактивни финални минути, изпълнени с няколко положения.

В 86-ата минута Славия получи правото да извърши директен свободен удар. Тони Тасев насочи хубаво центриране отляво, а Ерол Дост съумя атрактивно с пета да вдигне топката във въздуха. Тя попадна в краката на футболист на “белите ”, който я спря, а Натан Гасама се оказа най-съобразителен и от вратарското поле съумя да насочи удар и да матира стража на Марибор - 1:1.

Няколко секунди след гола за столичния отбор Марибор можеше да вкара втори гол, откакто Рок Сирк остана самичък против Вуцов, само че родният пазач съумя да избие удара му. В 88-ата минута пък Роберто Райчев бе изведен добре отдясно на вратата. Младият футболист проби и насочи много прекрасен шут, който бе избавен от Придгар.

Това се оказа и последното състояние в срещата и по този начин " белите " записаха тъждество в третата си контрола на турска земя.

Стартов състав на Славия: 21. Светослав Вуцов, 83. Христо Попадийн, 23. Емил Виячки, 5. Велко Йеленкович, 4. Людовик Соарес, 71. Кристиян Стоянов, 93. Камело Нгуена, 33. Галин Иванов, 8. Емил Стоев, 11. Кристиан Добре, 9. Ахмед Ахмедов.

Резерви: 12. Николай Кръстев, 1. Георги Петков, 14. Чунг Нгуен-До, 73. Иван Минчев, 3. Ертан Томбак, 77. Геирги Вълчев, 55. Натан Гасама, 37. Венцислав Керчев, 17. Ерол Дост, 22. Дарко Тасевски, 88. Тони Тасев, 10. Владимир Николов.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР