Ботев Пловдив победи Пирин Благоевград с 4:2 в мач от

...
Ботев Пловдив победи Пирин Благоевград с 4:2 в мач от
Коментари Харесай

Ботев Пловдив удържа натиска на Пирин и спечели трите точки в Благоевград

Ботев Пловдив победи Пирин Благоевград с 4:2 в мач от 29-ия кръг на Първа лига. Антоан Бароан се регистрира с хеттрик за спечелилите.

Пловдивчани бяха по-активни в офанзива при започване на срещата. Удар на Антоан Бароан от воле срещна страничния дирек.

Атаките на " канарчетата " се отплатиха в 27-ата минута. Янко Георгиев боксира центриране в наказателното поле, само че прати топката в краката на Антоан Бароан, който откри резултата.

Само 5 минути по-късно възпитаниците на Бруно Балтазар увдоиха задатъка си на стадион " Христо Ботев " в Благоевград. Гостите получиха дузпа, откакто Чебрайлс Макрецкис спъна Самюъл Акере в наказателното си поле. Антоан Бароан осъществя 11-метровия углавен удар.

Домакините отхвърлиха да се предадат и в последните две минути на постоянното време от първата част съумяха да възобновят равенството. Николай Генов си означи автогол в опит да пресече центриране на Вячеслав Велев. В идната офанзива " орлетата " изравниха с гол на Чебрайлс Макрецкис. Латвийският халф си освободи пространство в наказателното поле и стреля в долния ляв ъгъл за 2:2.

Секунди след почивката Антоан Бароан изпрати топката в противниковата врата за трети път, само че попадението бе анулирано заради засада на Николай Минков.

Дилън Мертенс върна задатъка на " жълто-черните " в 64-ата минута. Нидерландецът стреля от придвижване, а топката срещна крайници на Александър Дюлгеров, преди да попадне в мрежата.

Четвърт час преди края на постоянното време Антоан Бароан оформи хеттрика си. Нападателят стреля с външен фалц и оформи крайния резултат.

Ботев Пловдив остава на 10-ата позиция в класирането с актив от 42 точки. Пирин Благоевград заема 14-ото място в подреждането с 21 пункта.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР