Ботев Пловдив остава в дъното на таблицата с едва една

...
Ботев Пловдив остава в дъното на таблицата с едва една
Коментари Харесай

Ботев Пд изтърва Берое в добавеното време

Ботев Пловдив остава в дъното на таблицата с едвам една извоювана точка откакто в последната минута Берое съумя да изравни 1:1 при гостуването на канарчетата под Аязмото шестия кръг в efbet Лига.

Останалите 5 срещи жълто-черните изгубиха безславно. Подобен старт в шазпионата Ботев Пловдив не помни.

Антоан Бароан откри в 50-ата, само че в добавеното време  Абубакар Тунгара  донесе точката за домакините с извънреден удар.

Битката за Тракия предложи доста страсти, като двата отбора имаха отлични шансове за повече попадения. Гостите нямаха и шанс, откакто удариха греда, когато към този момент водеха в резултата.

Така новият треньор на канарчетата Желко Копич потегли с тъждество в формалния си дебют отпред на отбора. Идната седмица Ботев Пд приема лидерът във краткотрайното класиране Черно море в Коматево.

Срещата започва под дъжда в Стара Загора, а първият прекрасен късмет бе на сметката на Ботев. В четвъртата минута домакините сбъркаха при изнасянето на топката, което разреши на Самюел Супрайен да отнеме, след което изведе в наказателното Елвис Ману, а някогашният състезател на Лудогорец шутира по тревата, само че на сантиметри от лявата греда на Иван Караджов.

В първите минути играчите на гостите пробваха да наложат напън и по-често се задържаха в половината на Берое. В 15-ата минута Роеи Херман насочи доста забавен изстрел от централния кръг, като опита да трансферира Караджов, само че топката премина над напречната греда.

„Заралии“ се посъбудиха и на собствен ред пробваха да провеждат офанзиви към съперниковата врата, като на няколко пъти центрираха топката в наказателното поле на Ботев след корнери или свободни удари, само че до съществени рискове за Хидайет Ханкич по този начин и не се стигна.

В 33-ата минута Серкан Юсеин центрира отляво в наказателното поле, а на далечната греда Димитър Стоянов овладя и шутира мощно, само че над вратата.

Две минути по-късно гостите разиграха през центъра, а Реда Рабей опита удар пред дъгата на наказателното поле, само че топката мина около лявата греда на Караджов.

В 39-ата минута Симеон Мечев чукна леко топката за Юсеин от свободен удар от сериозна отдалеченост, а последният шутира мощно, само че и доста неопределено.

Минута по-късно Ботев имаше чудесен шанс да открие резултата. Рабей изведе Ману отляво в наказателното поле, а нападателят финтира Стилиян Николов и по-късно шутира в близкия ъгъл, само че Караджов мазета в ъглов удар. След центрирането от корнера Роберто Пунчец отклони на първа греда топката в тялото на Николов и тя се запъти към вратата на Караджов, който обаче съумя да реагира и да избави. Впоследствие топката беше изчистена.

Три минути преди края на първата част Ханкич не съумя да избие по най-хубавия метод топката след центриране от корнер, което разреши на Стив Траоре да стреля в наказателното поле, само че високо над вратата.

Пет минути след началото на второто полувреме Ботев съумя да открие резултата. Рой Херман беше изведен на десния фланг, нахлу в наказателното поле и преодоля поредно Димитър Пиргов и Рука, след което стреля, само че Караджов мазета. Последва добавка обаче на връхлитащия в пеналтерията Бароан, който реализира във вратата с прекрасен удар – 0:1.

В 55-ата минута гостите бяха доста близо и до второ попадение. Рабей комбинира на десния фланг с Херман, който влезе във вътрешността, настройки си топката и насочи превъзходен фалцов удар с левия крайник пред наказателното поле, а топката се отби от дясната греда на „ замръзналия “ на място Караджов.

Три минути след това Димитър Стоянов реши да стреля от далечна отдалеченост и бе прецизен, само че право в ръцете на Ханкич. Това бе и първият прецизен изстрел за домакините.

В идващите минути домакините взеха превес и на няколко пъти заплашиха вратата на своя конкурент след статични положения, само че по този начин и гол не падна. В 64-ата минута Берое и публиката на стадиона желаеха дузпа след прикосновение сред Херман и Тунгара в наказателното поле. Системата ВАР прегледа обстановката и беше решено играта да бъде възобновена без осъществяване на 11-метров углавен удар.

Дванадесет минути края на постоянното време пред Дилан Мартенс се откри сериозна междина за изстрел фронтално против вратата в дъгата пред наказателното поле, само че Караджов внимаваше и мазета в корнер.

Когато към този момент всички чакаха Ботев да запише първата си победа през сезона, Берое сподели, че не се е предал и съумя да изравни резултата. В първата минута от добавеното време в воин се трансформира Абубакар Тунгара. Серкан Юсеин комбинира с нападателя в половината на Ботев, а малиецът си освободи пространство и с свръхестествен удар от към 25 метра с десния крайник прати топката в лявата сглобка на вратата, с което изравни и оформи крайния резултат от 1:1.

Източник: Гонг.бг
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР