Ботев (Пловдив) осъществи сериозен изходящ трансфер. Канарчетата“ се разделиха с

...
Ботев (Пловдив) осъществи сериозен изходящ трансфер. Канарчетата“ се разделиха с
Коментари Харесай

Ботев продаде Току в Белгия

Ботев (Пловдив) реализира сериозен произлязъл трансфер. „ Канарчетата “ се разделиха с полузащитника Емануел Току.
Прочетете още
Халфът ще продължи кариерата си в най-високото равнище на белгийския футбол, преминавайки в отбора на Льовен.

Емануел Току се причисли към Ботев (Пловдив) при започване на февруари 2021 година. Халфът бързо се трансформира в любим на почитателите със своята експедитивност, техника и топовен удар.

В първите си месеци в клуба халфът бе забъркан в сложното оцеляване на „ канарчетата “ в Първа лига. Именно в края на първия сезон в Ботев, ганаецът влезе в сърцата на почитателите.

На 20 май 2021 година Ботев записа исторически триумф против Левски на „ Герена “. В онази незабравима майска вечер геният на Току блесна и той осъществя двата победни гола във вратата на „ сините “.

През бронзовия сезон 2021/2022 Току взе присъединяване в 32 мача, като се трансформира в един от главните футболисти в състава на Азрудин Валентич. Халфът осъществя четири гола и спомогна за достигането на бронзовите медали.

Ганаецът бе част от „ жълто-черния “ отбор в европейските клубни шампионати, а от началото на акцията взе присъединяване в 17 дуела, записвайки един гол и една асистенция на сметката си.

ПФК Ботев Пловдив благодари на Емануел Току за професионализма, отдадеността и спомените с „ жълто-черния “ екип и му пожелава голям брой триумфи в бъдещите му изяви на зеления терен!
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР