Ботев (Пловдив) и ЦСКА-София завършиха 1:1 в дербито на 16-ия

...
Ботев (Пловдив) и ЦСКА-София завършиха 1:1 в дербито на 16-ия
Коментари Харесай

Ботев препъна ЦСКА към върха!

Ботев (Пловдив) и ЦСКА-София приключиха 1:1 в дербито на 16-ия кръг в Първа лига. Резултатът откри Тодор Неделев в 23-ата минута от дузпа, Лазар Марин си вкара автогол в 79-ата минута.

Срещата на стадион "Българска войска " бе равностойна, като алените държаха повече топката, само че канарчетата нападнаха по-опасно и при повече шанс можеха да си тръгнат и с трите точки.

За отбелязване е, че домакините играха без санкции си голмайстор Фернандо Каранга за сметка на получилия късмет Кевин Кубемба.

Мачът стартира в положително движение, защото двата тима заложиха на преса по целия терен. В 5-ата минута пристигна и първата заплаха, когато Тодор Неделев опита да излъже двама футболисти в алено в личното си наказателно поле, Манолев му лиши топката и стреля от 12-13 метра, само че в ръцете на Чворович, написа Спортал.бг.

Ботев отговори уместно в 23-ата минута, когато канарчетата откриха резултата. След неточност на ЦСКА-София при изнасянето на топката Ботев провежда бърза контраофанзива. Виана нахлу в наказателното поле и чукна топката около Бодуров, бранителят на алените го спъна и реферът Волен Чинков отсъди дузпа, която Неделев осъществя. Положението обаче бе противоречиво.

Само четири минути по-късно пловдивчани проведоха нова добра контраофанзива. Крум Стоянов откри добре непокрития Ндонгала, който шутира от границата на наказателното поле, само че Недялков се хвърли самоотвержено и блокира рисковия шут.

До края на полувремето ЦСКА-София опита да натисне своя противник, само че контраатаките на Ботев продължиха да носят заплаха. При една от тях към края на полувремето гостите стигнаха до корнер. След неговото осъществяване Черниаускас не се намеси безапелационно и чукна топката в ръката на намиращия се пред голлинията Кубемба, само че този път реферът не уточни бялата точка.

Преди това и домакините претендираха за дузпа за задържане на Манолев, само че съдията реши, че няма съображение да я отсъди.

Втората част стартира с домашен напън. В 51-ата минута Тиаго Родригес извърши добре фаул, само че стреля около левия непряк дирек. Постепенно гостите изнесоха играта в по-предни позиции и в 68-ата минута като по знамение не стигнаха до втори гол. Резервата Фелипе Бризола центрира рисково отдясно, а Барт при опита си да почисти за малко не изпрати топката в горния десен ъгъл на Черниаускас.

Червените дадоха отговор мигновено с добра офанзива отдясно. Манолев получи извеждащ пас и опита да откри оставения на празна врата Кулма, само че сантиметри не доближиха на аления нападател да изравни.

И когато не се виждаше по какъв начин домакините ще стигнат до попадение, Лазар Марин си вкара автогол. Бранителят опитва да почисти центриране на Кулма и промуши топката около ръцете на Чворович.

След гола ЦСКА-София се хвърли да търси трите точки, само че в 91-ата минута като по знамение не се оказа в ролята на догонващ за повторно. Виана изведе резервата Бризола самичък против вратаря, само че Черниаускас някак избави. В ответната офанзива Тиаго можеше да обезпечи трите точки за своя тим, само че прехвърляйки Чворович топката излезе над напречната греда.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР