Ботев (Пловдив) е трети по бюджет в Първа лига за

...
Ботев (Пловдив) е трети по бюджет в Първа лига за
Коментари Харесай

Ботев е трети по бюджет в елита

Ботев (Пловдив) е трети по бюджет в Първа лига за сезон 2022/2023, откри инспекция на „ Тема Спорт “. Канарчетата са разполагали със солидните за родните стандарти 17,6 милиона лв. за акцията, която е към своя край.

Представянето на отбора обаче е трагично и по никакъв метод не кореспондира със средствата, които се разходват. Жълто-черните са десети в класирането, като даже може да се озоват в групата, бореща се за оцеляване. Пред тях в подреждането са 7 клуба, които са с по-нисък бюджет. Абсолютен водач в това направление към този момент дълги години е Лудогорец, а втори е ЦСКА - София, написа Тема спорт.

След най-слабото КПД в историята си канарчетата може да се окажат и с най-скъпото към този момент десето място в родния футбол. Клубът разполага с всичко належащо за мощно показване – нов стадион, съвременна база, фенска маса… И възможното освобождение на треньор Бруно Балтазар без следващи промени на управническо и управително равнище би означавало единствено прахуляк в очите на бултрасите.

Управлението на съвременен стадион надалеч не е лесна работа и изисква опит. Именно тук се получи и един от най-странните ходове от страна на Ботев, които тъкмо ден откакто получиха контракта за наем на новото оборудване, освободиха изпълнителния шеф Герман Чистяков и мениджъра за стадиона Алекси Жуковин. Търсенето на техни заместници към момента продължава.

Собственикът Антон Зингаревич разгласи неотдавна, че се чака с новия стадион да се усилят и разноските за клуба, което не изключва и бъдещо увеличение на бюджета. В момента се водят диалози за нов общоприет спонсор, защото договорът с сегашния изтича с края на сезона. Търси се и компания, която да добави името си към стадион „ Христо Ботев ”, а в подмяна на това да направи мощна финансова инжекция.

Клубът на последователите на Ботев Пловдив (КПБП) благодари на почитателите за голямата поддръжка за хореографията на мача против Левски, за която по думите им още дълго ще се приказва. Общата събрана сума е 21 053,47 лева Изразходваните съответно за дуела със сините средства са – 20 311 лева Остатъкът от 742 лева ще бъде употребен за идващото домакинство против Лудогорец в неделя.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР