Ботев Пловдив допусна обрат за 3 минути и загуби с

...
Ботев Пловдив допусна обрат за 3 минути и загуби с
Коментари Харесай

Бърз обрат: Ботев Пд поведе на Арда, но си тръгна без точки

Ботев Пловдив позволи поврат за 3 минути и загуби с 1:2 гостуването си на Арда в Кърджали в мач от 33-ия кръг на efbet Лига.
 Мачът бе бенефис за наставника на Ботев - Бруно Балтазар. Вчера от клуба оповестиха, че треньорът ще води за последно " канарчетата ", а в околните дни ще стане ясно името на неговия правоприемник.
Първият прецизен удар пристигна в 7-ата минута. Той бе дело на Радослав Цонев, само че Георги Аргилашки не трепна и улови. Малко по-късно положително центриране на Джуниет Али едвам не бе засечено във вратата от Алекс Петков.
Почти 20 минути след началото пристигна и първият късмет за Ботев - Секулич стреля с глава от 4-5 метра, само че Господинов сподели инстикт и резервира вратата си без гол. Виктор Генев също имаше късмет да стреля с глава в 31-ата минута след центриране на Красиан Колев. Неговият опит обаче приключи в главата на Ндиайе. Ботев Пловдив откри в 36-ата минута. Акере от левия фланг откри добре Бароан на границата на наказателното поле. Нападетелят стреля, само че Господинов избави. Най-съобразителен в дребния пеналт бе Секулич, който довкара топката за 0:1.

В 52-рата минута Преслав Боруков шутира от към 25 метра разстояние до голлинията. Топката мина застрашително около вратата на Аргилашки. В 62-рата минута Арда се възползва от по-активните си дейности и стигна до изравнителното попадение. Центриране към втора греда откри Милен Желев, който отклони с глава към втора греда. Там Самуел Акере овладя топката, само че се засуети и разреши на Светослав Ковачев да му отнеме, а по-късно и да стреля към вратата. Аргилашки нямаше добра видимост и топката влезе във вратата му. Футболистите на Ботев имаха искания, че топката е напуснала терена преди Желев да играе с нея, само че се оказа, че обстановката е постоянна. Само две минути по-късно Арда стигна до цялостен поврат в срещата и в прегръдките на своите съотборници още веднъж попадна Светослав Ковачев. Крилото преодоля Георги Аргилашки с добре ориентиран удар през купа от футболисти, застанали пред стража на Ботев. В 74-ата минута Радослав Цонев извърши добър директен свободен удар, който мина на сантиметри от гредата. В 80-ата минута Преслав Боруков можеше да постави точка на разногласието след пас на Тунгара, при който нападателят излезе очи в очи със стража Аргилашки. Вратарят излезе прозорливо отвън наказателното поле и спря Боруков.  До края на срещата не се стигна до нови попадения и последния мач на треньора на Ботев Пд приключи със загуба. 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР